Μπόρες χιονιού από τη Δευτέρα στην Αττική

Σοβαρή επιδείνωση του καιρού από το Σάββατο μέχρι την Τετάρτη. Σφοδρές χιονοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της χώρας

Νέα επιδείνωση του καιρού, με μπόρες χιονιού στην Αττική και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, θα σημειωθεί από το ερχόμενο Σάββατο μέχρι την Τετάρτη, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Οπως δήλωσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, μπορεί τις τελευταίες ημέρες να επικρατεί ηλιοφάνεια, ωστόσο η χώρα θα παραμείνει σε χειμωνιάτικο κλοιό και την ερχόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι σήμερα αναμένονται λίγες βροχές στο ανατολικό Αιγαίο, ενώ το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στις ορεινές και τις ημιορεινές περιοχές, και θα πέσει χιονόνερο στα χαμηλότερα υψόμετρα.

Μάλιστα, περιέγραψε το σκηνικό του καιρού που θα επικρατήσει έως και την Τετάρτη ως «χειμερινή φωτοβολίδα», ενώ ανέφερε ότι τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου θα οδηγηθούμε σε αλκυονίδες μέρες, που χαρακτηρίζονται από υψηλές θερμοκρασίες και ομαλοποίηση των καιρικών φαινομένων.

Επιπλέον, αναφερόμενος στη γενικότερη κατάσταση του καιρού, ο μετεωρολόγος του Open δήλωσε ότι ένα «ατμοσφαιρικό βουνό» έχει υψωθεί πάνω από την περιοχή της δυτικής και της κεντρικής Μεσογείου, με τις ψυχρές αέριες μάζες να περνούν γύρω από αυτό και να επηρεάζουν τη χώρα μας, ενώ τόνισε ότι τη Δευτέρα και την Τρίτη δεν αποκλείεται να αντικρίσουμε χιονοπτώσεις και σε πιο χαμηλά υψόμετρα, στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και στο Αιγαίο, με την ψυχρή μεταβολή να αφορά τις περιοχές από την Πίνδο και στα ανατολικά της.

«Μεγάλες πιθανότητες»

Από την πλευρά του, ο Σάκης Αρναούτογλου σε ανάρτησή του στο facebook έγραψε για αυξημένες πιθανότητες για μπόρες χιονιού στην Αττική από την ερχόμενη Δευτέρα -«Η πιθανότητα για αξιόλογες μπόρες χιονιού στην Αττική την ερχόμενη Δευτέρα και την Τρίτη παραμένει και με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία πολύ μεγάλη»-, ενώ ανέφερε ότι αναμένεται να χιονίσει «στον Διόνυσο, στη Νέα Πεντέλη, στον Βαρνάβα, στα Βίλια, στο Κρυονέρι, στην Ανοιξη, στις Αφίδνες, στη Δροσιά, στο Καπανδρίτι, στη Σταμάτα, στους Θρακομακεδόνες, στην Ανθούσα, στο Πολυδένδρι, στην Εκάλη, στη Φυλή, στη Νέα Ερυθραία, στην Οινόη, αλλά και στην Κηφισιά, στα Μελίσσια, στην Πεύκη, στα Βριλήσσια, στο Γραμματικό, στην Αγία Παρασκευή, στη Λυκόβρυση και στο Μαρούσι».

Τέλος, για την πόλη της Θεσσαλονίκης και τις γύρω περιοχές, ο γνωστός μετεωρολόγος συνέστησε «μεγάλη προσοχή στους πολύ ισχυρούς έως και τοπικά θυελλώδεις βοριάδες, που κατά διαστήματα, με ολιγόωρες παύσεις, θα επικρατήσουν στην περιοχή από σήμερα το μεσημέρι μέχρι και τα ξημερώματα της Κυριακής. Δεν παρκάρουμε, αλλά και προσέχουμε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα!».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα