«Έπαιζε τζόγο, ήταν καλός παίκτης»

Σοκάρει η αποκάλυψη ιδιοκτήτη πρακτορείου για τον επικεφαλής της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Αλλος Ανθρωπος». Βαθαίνει η έρευνα για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο μετά το πόρισμα-φωτιά των Αρχών για ξέπλυμα

Καταιγιστικές εξελίξεις αναμένεται να δρομολογήσει στην υπόθεση του «Αλλου Ανθρώπου» Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου η διάταξη «φωτιά» της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, σύμφωνα με την οποία τα χρήματα που συγκέντρωνε ο ιδρυτής της Κοινωνικής Κουζίνας από πλήθος επωνύμων και όχι μόνο για να διοργανώνει συσσίτια κατέληγαν σε προσωπικούς λογαριασμούς δύο συνεργατών του!

Οπως άφησαν να διαρρεύσει άτομα από το περιβάλλον του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, ο οποίος φέρεται ότι ενδυόταν τον μανδύα του… καλού Σαμαρείτη για να τζογάρει συστηματικά, ο επικεφαλής του «Αλλου Ανθρώπου» είχε εκφράσει την επιθυμία να εμφανιστεί αυτοβούλως χθες στον εισαγγελέα, προκειμένου να απαντήσει στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ωστόσο, νομικές πηγές τονίζουν ότι θα ήταν ανώφελο να κάνει κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που η υπόθεση βρίσκεται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο και δεν έχει χρεωθεί καν σε εισαγγελέα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος, ο οποίος έχει ήδη αρχίσει να μελετά τη διάταξη της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, πιθανότατα θα διατάξει προκαταρκτική εξέταση, την οποία δεν αποκλείεται να αναθέσει ακόμα και στην Οικονομική Αστυνομία, προκειμένου να διενεργήσει έρευνα. Κατόπιν, το πόρισμα θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα κληθεί για εξηγήσεις ο Πολυχρονόπουλος. Στη συνέχεια, η Εισαγγελία θα αποφασίσει για την άσκηση ή μη ποινικών διώξεων.

Σε περίπτωση που ασκηθούν διώξεις η δικογραφία θα διαβιβαστεί σε ανακριτή και εκείνος με τη σειρά του θα καλέσει τους εμπλεκομένους σε απολογίες. Στο μεταξύ, σοκάρει η αποκάλυψη του ιδιοκτήτη πρακτορείου ότι ο επικεφαλής της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» έπαιζε τζόγο και ήταν καλός παίκτης! «Αυτός ο άνθρωπος έπαιζε κάποια παιχνίδια και πλήρωνε με την κάρτα του. Δεν του έχω κάνει κάποια εξυπηρέτηση. Πάντα όταν βγάζει κάποιος κάποια χρήματα παραπάνω μπορεί να γίνει έτσι. Ήταν πελάτης μας. Έπαιζε κάποια ποσά. Ήταν ένας καλός παίκτης…» τόνισε ο ιδιοκτήτης πρακτορείου μιλώντας στον Alpha.

«Κατ’ εμέ, η Αρχή Ξεπλύματος ποτέ δεν κάνει λάθος. Ασφαλώς έχω δει τα δημοσιεύματα, όχι την ίδια την απόφαση, αλλά, όπως αποτυπώνεται εκεί, είναι μία πολύ προσεκτική διάταξη, η οποία λέει ότι οι λογαριασμοί του περιβάλλοντος του προσώπου “παγώνουν”, καθώς ο ίδιος δεν έχει λογαριασμό, για τους λόγους που λέει η Αρχή – ότι τα χρήματα δεν πήγαν για τον κοινωνικό σκοπό, αλλά ένα μεγάλο μέρος από αυτά πήγε προς στοιχηματικές εταιρίες, είτε έγινε ανάληψη μετρητών» δήλωσε ο πρώην διευθυντής του ΣΔΟΕ Θεόδωρος Φλωράτος μιλώντας στο Open.

Η μητέρα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου αποκάλυψε ότι μεταφέρονταν χρήματα από δωρεές στον δικό της λογαριασμό! «Ναι, στον δικό μου λογαριασμό έμπαιναν και έρχεται (σ.σ.: εννοεί τον γιο της) και πάμε και τα παίρνουμε» ήταν η απάντηση της κυρίας Παναγούλας σε σχετική ερώτηση. Αναφερόμενη σε όσα επισημαίνονται στη διάταξη της Αρχής, η ίδια είπε: «Η σύνταξή μου είναι 280 ευρώ, ας ψάξουν να βρουν αν έχουμε περιουσία να μας την πάρουν. Πολλές φορές παίρνει και τη δική μου σύνταξη, αν δεν έχει βενζίνη».

Η αδερφή του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου επιβεβαίωσε από την πλευρά της ότι τα χρήματα έμπαιναν στον λογαριασμό της μητέρας τους και του συζύγου της. «Οποτε κάποιος ήθελε να βάλει χρήματα, έλεγε “Να σας βάλω χρήματα στην τράπεζα;”» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι δεν τους είχαν ελέγξει ποτέ. Υπενθυμίζεται ότι η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες διέταξε να δεσμευτούν όλοι οι λογαριασμοί του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου και των συνεργατών του, αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία του στο σύνολό τους, καθώς το μέγεθος των εσόδων από αυτή τη δραστηριότητα φτάνει τα 600.000 ευρώ!


«Θα απέχω από τη διαχείριση του «Αλλου Ανθρώπου» μέχρι να λογοδοτήσω στη Δικαιοσύνη»

Την πρώτη του απάντηση μέσω δελτίου Τύπου που ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο facebook έδωσε χθες το βράδυ ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος. Οπως έγραψε για να διευκολύνει το έργο της Κοινωνικής Κουζίνας, θεωρεί αυτονόητο ότι πρέπει να απέχει από τη διαχείρισή της έως ότου λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη. Παράλληλα, αναφέρει πως ο ίδιος, η μητέρα του Παναγούλα αλλά και ο γαμπρός του Παύλος Τζίτζης είναι σε θέση να εξηγήσουν τις θέσεις τους και τη δράση τους ενώπιον των αρμόδιων Αρχών.

Ακόμα, δηλώνει: «Κατανοώ ότι όλοι σας έχετε εύλογες απορίες και θα θέλατε λεπτομερείς απαντήσεις, άλλα τη δεδομένη στιγμή θεωρώ ότι προτεραιότητα έχει η Δικαιοσύνη. Το επόμενο διάστημα, όταν και θα κληθούμε να απαντήσουμε ενώπιόν της, να είστε σίγουροι ότι θα διαλευκανθούν τα πάντα. Παράλληλα, θέλω να δηλώσω ότι προκειμένου να διευκολύνω το έργο της Κοινωνικής Κουζίνας “Ο Αλλος Ανθρωπος” θεωρώ αυτονόητο να απέχω το επόμενο διάστημα από τη διαχείρισή της, μέχρι να λογοδοτήσω στη Δικαιοσύνη».

Ο ίδιος τονίζει, επίσης, ότι «δεν υπάρχει τίποτα το επιλήψιμο που να μην μπορεί να εξηγηθεί. Εκ μέρους όλων μας, θέλω να σας ζητήσω συγγνώμη, αν σας προκαλέσαμε αναστάτωση, ίσως απογοήτευση ή ακόμα και θυμό, και θέλω να σας υπενθυμίσω ότι το μεγαλύτερο διακύβευμα τη δεδομένη στιγμή είναι η αλληλεγγύη και η πίστη στον συνάνθρωπο».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα