Γνωστός youtuber παγίδευσε 43χρονο άρρωστο παιδόφιλο

Ο influencer Αλέξανδρος Κοψιάλης, μαζί με δύο αστυνομικούς, συνέλαβε τον ανώμαλο που παρενοχλούσε 13χρονη κόρη φίλου του

Από πωλητής ρούχων και youtuber με αλματώδη πορεία στην κορυφή των social media -παρά τις επικρίσεις που είχε δεχτεί στο παρελθόν για κάποια σεξιστικά βίντεο που είχε ανεβάσει- «αυτοαναγορεύτηκε» σε «κυνηγό παιδόφιλων» ο γνωστός influencer Αλέξανδρος Κοψιάλης, ο οποίος «παγίδευσε» με τη… βρετανική μέθοδο έναν διεστραμμένο 43χρονο, που είχε κλείσει ραντεβού στη 13χρονη κόρη φίλου του, καταγράφοντας μάλιστα καρέ καρέ τη στιγμή της σύλληψης.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο «άρρωστος» παιδόφιλος από την Πάτρα, ο οποίος συνελήφθη στον Πειραιά, παρενοχλούσε την ανήλικη μέσω προφίλ με γυναικείο όνομα, στέλνοντάς της άσεμνα μηνύματα και βίντεο. Σε κάποια εξ αυτών, δε, αυνανιζόταν λέγοντας το όνομα του παιδιού! Η αντίστροφη μέτρηση για τον ίδιο άρχισε όταν «τσίμπησε» το δόλωμα που του έριξαν ο πατέρας της 13χρονης και ο 30χρονος youtuber με τους άνω των 1.000.000 followers στο Instagram και δέχτηκε να πάει σε ένα διαμέρισμα την περασμένη Παρασκευή, όπου δήθεν θα συναντούσε το κοριτσάκι για να συνευρεθούν ερωτικά.

Οπως φαίνεται, όμως, και στο βίντεο που «ανέβηκε», πίσω από την πόρτα τον περίμεναν ο πατέρας της μικρούλας, ένας φίλος του, ο 30χρονος influencer και δύο αστυνομικοί που, μόλις τον είδαν να μπαίνει, του φόρεσαν χειροπέδες, με τον ίδιο ίσα ίσα να προλαβαίνει να ψελλίσει: «Ρε παιδιά, αφήστε με να φύγω… Σας παρακαλώ»! Παράλληλα, ακούγεται κάποιος να λέει: «Αυτά που έγραφες, αν τα έγραφαν στην κόρη σου, εσύ στον εαυτό σου τι θα έκανες; Τι μπορεί να ήθελες εσύ από ένα παιδάκι;»

Το usb με τις φωτογραφίες

Εν συνεχεία ο 43χρονος παιδόφιλος οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Κερατσινίου – Δραπετσώνας, όπου συνελήφθη, ενώ κατασχέθηκε και το σακίδιο πλάτης που φορούσε όταν έφτασε στο διαμέρισμα στον Πειραιά, το οποίο περιείχε ερωτικά βοηθήματα και γυναικεία εσώρουχα (!), καθώς και μια συσκευή αποθήκευσης δεδομένων (usb stick) με στιγμιότυπα από τις συνομιλίες με την ανήλικη, φωτογραφίες και βίντεο άσεμνου περιεχομένου! Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, πορνογραφία ανηλίκων και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε δίωξη και τον παρέπεμψε στον ανακριτή. Εκείνος με τη σειρά του τον έκρινε προσωρινά κρατούμενο με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα, με συνέπεια να οδηγηθεί στις Φυλακές Τριπόλεως.

«Σκοπός η αποτροπή»

«Σκοπός (ενν.: του συγκεκριμένου βίντεο) είναι η αποτροπή παρόμοιων αισχρών περιστατικών στο μέλλον και η διευκόλυνση της γνωστοποίησης τέτοιων περιστατικών από ανήλικα θύματα» είναι το μήνυμα με το οποίο καταλήγει το βίντεο-ντοκουμέντο του γνωστού youtuber, ο οποίος πιθανότατα «εμπνεύστηκε» από τη δράση κάποιων Βρετανών, οι οποίοι φτιάχνουν ψεύτικα προφίλ στα social media και παγιδεύουν αδίστακτους παιδόφιλους!

«Ο πραγματικός σκοπός που ανέβηκε το βίντεο είναι για να αποφύγουμε στο μέλλον αντίστοιχα περιστατικά. Θα αποθρασυνθεί ένας παιδόφιλος, θα το σκεφτεί δεύτερη και τρίτη φορά. Αυτό που θέλω να πω στους γονείς είναι να κοιτάνε να είναι πολύ κοντά στα παιδιά τους, γιατί υπάρχουν περιστατικά που τα παιδιά ντρέπονται να μιλήσουν στους γονείς τους» ανέφερε ο Αλέξανδρος Κοψιάλης στην εκπομπή «Happy Day».

Παράλληλα, τόνισε: «Πρόκειται για την κόρη πολύ φίλου μου, την οποία ξέρω από μωρό, ημερών. Οταν σκούρυναν τα πράγματα, μιλήσαμε και με την Αστυνομία. Ετσι, στήσαμε όλο αυτό που στήθηκε και ήταν για την αφύπνιση του κόσμου». Τέλος, επισήμανε ότι «ο ήρωας της υπόθεσης παραμένει το 13χρονο κορίτσι», το οποίο εμπιστεύτηκε στον πατέρα του τι συνέβη, καταλήγοντας ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βγει ο κόσμος και να στήνει ενέδρες». Βεβαίως, εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος τι θα γινόταν αν ο παιδόφιλος είχε πάρει τα «μέτρα» του για την περίπτωση που του την είχαν στημένη και εμφανιζόταν οπλισμένος στο ραντεβού.


Διατάχθηκε ΕΔΕ για τη δημοσίευση του βίντεο με τον επίδοξο παιδοβιαστή

Υπηρεσιακή έρευνα είναι σε εξέλιξη για τους αστυνομικούς που, αν και εκτός του τομέα όπου είχαν υπηρεσία, συμμετείχαν -κατά παράβαση των διατάξεων της ΕΛ.ΑΣ.- στη σύλληψη του παιδοφίλου μαζί με τους youtuber πολίτες.

Οι επιλογές του αστυνομικού της Αμεσης Δράσης ο οποίος δίνει σχεδόν καθημερινά το «παρών» στο TikTok ως άτυπος εκπρόσωπος Τύπου και συμμετείχε, κατά παράβαση των διατάξεων της ΕΛ.ΑΣ., στη σύλληψη του 43χρονου παιδεραστή από την Πάτρα, ο οποίος σήμερα είναι προφυλακισμένος στις Φυλακές Τρίπολης, προκάλεσε υπηρεσιακή έρευνα μετά την ενόχληση στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Σε επίσημη ανακοίνωση αναφορικά με τους χειρισμούς των ενστόλων, όπως καταγράφηκαν στο βίντεο του youtuber, αναφέρεται: «Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοινώνεται ότι, σχετικά με βιντεοληπτικό υλικό που αναπαράγεται στο διαδίκτυο καθώς και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στο οποίο εμφαίνεται η σύλληψη ατόμου που εμπλέκεται σε υπόθεση προσέλκυσης ανήλικης για γενετήσιους λόγους, έχει διαταχθεί η διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης». Για τον αμεσοδρασίτη και τον συνάδελφό του εκφράζονται προβληματισμός και ανησυχία από την ηγεσία για τις πρακτικές που ακολούθησαν, καθώς και για τη διακίνηση του βιντεοληπτικού υλικού στα κοινωνικά δίκτυα χωρίς την απαραίτητη άδεια της ΕΛ.ΑΣ. «Δεν αναλογίστηκε το πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί το όλο θέμα. Ανεξάρτητα αν έχει την αστυνομική ιδιότητα, οφείλει να ακολουθεί τους κανονισμούς της ΕΛ.ΑΣ. Αν ο ύποπτος ήταν οπλισμένος ή αν είχε ανεξέλεγκτη τροπή, ποιος και με με ποια ιδιότητα θα αναλάμβανε την ευθύνη;» σημειώνει ανώτατη αστυνομική πηγή.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας είχε εκδοθεί (26/1) ανακοίνωση για τη σύλληψη του 43χρονου από την Πάτρα, ωστόσο παρατίθεται με διαφορετική εκδοχή από αυτήν που δημοσίευσε ο youtuber της Θεσσαλονίκης σε βιντεοληπτικό υλικό το πρωί της Τρίτης. Ο ένστολος της Aμεσης Δράσης και κατ’ επάγγελμα tiktoker έχει απασχολήσει με τις πρακτικές που ακολουθεί τα τελευταία δύο χρόνια. Αλλοτε επικρίνοντας τις πρακτικές της ΕΛ.ΑΣ., άλλοτε με προτροπή σε αυτοδικία και το τελευταίο «επίτευγμά» του είναι η προσαγωγή του 43χρονου Πατρινού παιδεραστή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα