Φοιτητές χάκαραν τον server του ΕΚΠΑ

Η ιστοσελίδα του πανεπιστημίου «έπεσε» για λίγες ώρες, μπλοκάροντας έτσι τις διαδικτυακές εξετάσεις

Σε κλιμάκωση της δράσης τους προχώρησαν χθες οι φοιτητές στην Αθήνα ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Χθες το απόγευμα φοιτητές και μέλη άλλων συλλόγων πραγματοποίησαν πορεία από τα Προπύλαια προς το Σύνταγμα. Η πορεία ξεκίνησε στις 19.00, με τους συμμετέχοντες να κρατούν πανό με συνθήματα, ενώ ισχυρή ήταν καθ’ όλη τη διαδρομή η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Επίσης, χθες φοιτητές πραγματοποίησαν δυναμική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι, ενώ χάκαραν τον server του ΕΚΠΑ, μπλοκάροντας έτσι την τηλεξεταστική! Συγκεκριμένα, λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι, εκατοντάδες φοιτητές συγκεντρώθηκαν αρχικά στον σταθμό Νερατζιώτισσα και με πορεία κατευθύνθηκαν έξω από το υπουργείο, με κύριο σύνθημα «Οχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές. Πτυχία με αξία – Δουλειά με δικαιώματα».

Οι διαδηλωτές ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη, ωστόσο έπειτα από σχεδόν μία ώρα που βρίσκοταν στην είσοδο του υπουργείου ενημερώθηκαν πως οι αρμόδιοι δεν βρίσκοταν εκεί, με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα να αποχωρήσουν. Ωστόσο, υποσχέθηκαν ότι οι αγώνες τους απέναντι στο νομοσχέδιο θα συνεχιστούν, με πολύμορφες δράσεις, μέσα και έξω από τις σχολές, και με επόμενο σταθμό το συλλαλητήριο της ερχόμενης Πέμπτης στα Προπύλαια καθώς και σε άλλες πόλεις της χώρας. Επίσης, χθες φοιτητές σε συνεργασία με διοικητικούς υπαλλήλους έριξαν τον server του ΕΚΠΑ για να εκφράσουν την αντίδρασή τους στις διαδικτυακές εξετάσεις. Η ιστοσελίδα του πανεπιστημίου έπεσε για λίγες ώρες και διακόπηκαν οι εξετάσεις.

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των φοιτητών που αναρτήθηκε στο facebook «ο σέρβερ του ΕΚΠΑ έπεσε. Η κυβέρνηση προσπάθησε να παρακάμψει, με εκβιαστικό τρόπο, το φοιτητικό κίνημα με την εξ αποστάσεως εξεταστική! Ενάντια στις μεθοδεύσεις αυτές, σήμερα οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΕΚΠΑ μαζί με τον Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων απαντούν από κοινού με παρέμβαση στο ΚΛΕΙΔΙ (Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου) του ΕΚΠΑ, ρίχνοντας τους σέρβερ του πανεπιστημίου, μπλοκάροντας έτσι την τηλεξεταστική. ΟΧΙ στην Τηλεξεταστική – ΟΧΙ στους κυβερνητικούς εκβιασμούς! Νίκη στον αγώνα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Το δίκιο το έχουν πάντα οι φοιτητές».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα