Μίζες 300-3.500 € έπαιρνε υπάλληλος της Περιφέρειας!

Εύβοια: Διεφθαρμένος τμηματάρχης είχε συγκεκριμένο τιμοκατάλογο για τις άδειες χειριστών μηχανημάτων

Από 300 έως 3.500 ευρώ ήταν η «ταρίφα» του διεφθαρμένου τμηματάρχη της Περιφέρειας Εύβοιας ο οποίος «παζάρευε» το τίμημα με τους «πελάτες» για να εκδίδει άδειες χειριστών μηχανημάτων.

Σύμφωνα με τους «αδιάφθορους» των Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, που ερεύνησαν την υπόθεση έπειτα από καταγγελία, λαδωνόταν από τον περασμένο Δεκέμβριο, κατέχοντας τη θέση προϊσταμένου στην αρμόδια υπηρεσία. Από την έως τώρα προανάκριση έχουν εξιχνιαστεί 14 περιπτώσεις δωροληψίας.

Αποκαλυπτικές είναι οι τηλεφωνικές συνομιλίες του επίορκου κρατικού λειτουργού με πολίτες για την έκδοση διπλώματος χειριστή μηχανημάτων. Σε μία συνομιλία ο τμηματάρχης «παζάρευε» την… ταρίφα των 1.500 ευρώ, μειώνοντάς τη σε 1.300 ευρώ.

Τμηματάρχης: Εγώ είχα σκοπό να σου ζητήσω 1.500. Θα μου δώσεις 1.300.

Πολίτης: Να το κάνουμε ένα χιλιαρικάκι, γιατί έχω κι άλλα να μου φτιάξεις;

Τμηματάρχης: Τι άλλα;

Πολίτης: Εχω και του ψυκτικού, θέλω να μου φτιάξεις.

Σε άλλη συνομιλία προκύπτει πως ζήτησε από πολίτη 350 ευρώ σε φάκελο.

Πολίτης: Να σου πω. Τώρα κατεβαίνω. Τι να βάλω μέσα στον φάκελο; Τι λεφτά να βάλω;

Τμηματάρχης: Εεε. Περίμενε να βγω έξω από το μαγαζί. Με ακούν, να μη με ακούνε.

Ιδιώτης: Ναι, ναι. Ναι, καλά.

Υπάλληλος: Ε, βάλε, ε, τρεισήμισι κατοστάρικα.

Επίσης, όπως προκύπτει από τρίτη συνομιλία, είχε και… μεσάζοντα που ζητούσε χρήματα για λογαριασμό του.

Τμηματάρχης: Ναι, λοιπόν, εεε. Εντάξει, μωρέ, κανόνισε τώρα εσύ εκεί πέρα. Κατάλαβες. Δεν θα του πάρουμε τώρα πενήν. Δεν θα του πάρουμε πενηντάρικο τώρα και τέτοια, μαλακίες.

Μεσάζοντας: Πες μου, τι να του πω;

Τμηματάρχης: Εεε, τέλος πάντων.

Μεσάζοντας: Πες μου για να ξέρω τι να ζητήσω.

Τμηματάρχης: Ωραία. Για μένα, τέλος πάντων, για μένα πάρε τρία κατοστάρικα.

Σε μία τέταρτη συνομιλία ο τμηματάρχης ζητά από πολίτη χρήματα για τη «δουλειά».

Τμηματάρχης: Οχι. Πόσο θα έπρεπε να πληρώσεις, καταλαβαίνεις, θα κερδίσεις εσύ, αλλά θα κερδίσουνε και οι άλλοι. Κατάλαβες;

Πολίτης: Ναι.

Τμηματάρχης: Δεν γίνονται τζάμπα αυτές οι δουλειές.

Πολίτης: Εννοείται, αλλά τώρα δεν ξέρω πόσο είναι αυτό το πράγμα;

Τμηματάρχης: Ναι, τώρα θα τα πούμε από κοντά. Θες να περάσω αύριο το πρωί τάκα τάκα;

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, απαιτούσε:

  • 300 έως 350 ευρώ για την επίσπευση της έκδοσης αδειών χειριστών μηχανημάτων σε ενδιαφερομένους που πληρούσαν τις προϋποθέσεις,
  • 300 έως 500 ευρώ για τη χορήγηση σε ενδιαφερομένους ερωτήσεων σε επικείμενες θεωρητικές εξετάσεις για την απόκτηση σχετικού διπλώματος, καθώς και για τη βεβαίωση της επιτυχίας τους στις εν λόγω εξετάσεις, ανεξάρτητα από την πραγματική επίδοσή τους.
  • 1.500 έως 3.500 ευρώ για την έκδοση αδειών χειριστών μηχανημάτων σε ενδιαφερομένους που δεν πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις. Στην περίπτωση αυτή απαιτούνταν χρηματισμός αρχιτεχνιτών, που βεβαίωναν ψευδή στοιχεία σχετικά με την αναγκαία προϋπηρεσία.

Σε σωματική έρευνα και σε έρευνες στο σπίτι και στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 18.810 ευρώ, 1.500 δολάρια, τέσσερα ρολόγια, πιστόλι και 80 φυσίγγια, πλήθος σφραγίδων και αιτήσεων, 13 φάκελοι ενδιαφερομένων, πλαστό χαρτονόμισμα, κινητό τηλέφωνο, λάπτοπ, δύο τάμπλετ και σκληρός δίσκος. Στο σπίτι του κατασχέθηκαν 12,35 γραμμάρια κάνναβης, για τα οποία συνελήφθη συγγενικό του πρόσωπο. Εκτός από τον υπάλληλο της Περιφέρειας και τον συγγενή του, συνελήφθη ένας πολίτης κατηγορούμενος για τη δωροδοκία υπαλλήλου της Περιφερειακής Ενότητας. 

{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα