Στη φυλακή ο αρχηγός του κυκλώματος νοθείας

Η σπείρα που εξάρθρωσαν οι Αρχές έπειτα από ανώνυμη καταγγελία μετέφερε και χρησιμοποιούσε επικίνδυνα χημικά για τη νόθευση καυσίμων

Στις φυλακές βρίσκεται πλέον ο 62χρονος εγκέφαλος του μεγάλου κυκλώματος νοθείας στα καύσιμα, το οποίο εξάρθρωσαν οι Αρχές έπειτα από ανώνυμη καταγγελία που δέχτηκαν. Ο εν λόγω κατηγορούμενος, που θεωρείται το αρχηγικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα. Αντίθετα, ελεύθερη αφέθηκε, χωρίς μάλιστα να της επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος, η 27χρονη πρώην παίκτρια ριάλιτι Λ.Ι., η οποία εργαζόταν σε βενζινάδικο με νοθευμένα καύσιμα και είχε συλληφθεί κι εκείνη μαζί τους υπόλοιπους 19 κατηγορουμένους της υπόθεσης για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.

Η ίδια κατά την απολογία της στην ανακρίτρια φέρεται ότι υποστήριξε πως δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση και ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τη δράση των υπόλοιπων συγκατηγορουμένων της. Τώρα, εκτός του 62χρονου φερομένου ως εγκεφάλου του κυκλώματος, ο οποίος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ακόμα τρία μέλη του οδηγήθηκαν στη φυλακή μετά τις απολογίες τους στα δικαστήρια και οκτώ αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι απολογίες των υπόλοιπων οκτώ κατηγορουμένων συνεχίστηκαν χθες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα μέλη του κυκλώματος μετέφεραν με παλέτες επικίνδυνα χημικά, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τη νόθευση των καυσίμων, και υπολογίζεται ότι οι διαφυγόντες φόροι από τη δράση τους ξεπερνούν το 1.200.000 ευρώ. Οι 20 συλληφθέντες, κατά περίπτωση, κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, λαθρεμπορία υγρών καυσίμων και αιθυλικής αλκοόλης, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων, περί ανταγωνισμού και των κανόνων ρύθμισης της αγοράς προϊόντων.

Οπως προέκυψε, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δραστηριοποιούνταν στη συστηματική εισαγωγή από τη Βουλγαρία χημικών προϊόντων, με σκοπό τη νοθεία καυσίμων και αιθυλικής αλκοόλης, χωρίς την καταβολή φόρων και δασμών. Παράλληλα, εκμεταλλευόμενα τη νόμιμη λειτουργία εταιρίας απολυμαντικών, λειτουργούσαν και παράνομο εργοστάσιο παρασκευής χημικών διαλυτών κατάλληλων για νόθευση καυσίμων. Στη δικογραφία μάλιστα περιλαμβάνεται και σωρεία ηχογραφημένων διαλόγων των κατηγορουμένων, οι οποίοι είναι αποκαλυπτικοί για τη δράση τους. Σε μία από αυτές τις συνομιλίες μάλιστα ο 62χρονος φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος ακούγεται να συζητάει με έναν συνεργό του για τη νόθευση των καυσίμων, αποκαλώντας την αιθυλική αλκοόλη «νερό».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα