Ελεύθερη η μητέρα της 12χρονης

Η 38χρονη, έπειτα από 18 μήνες στη φυλακή, είναι από χθες το μεσημέρι στην αγκαλιά των οκτώ παιδιών της

Ελεύθερη έπειτα από σχεδόν 18 μήνες στη φυλακή είναι από χθες το μεσημέρι η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό. Η πόρτα του Κορυδαλλού άνοιξε για την 38χρονη γυναίκα μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου να της επιβληθεί ποινή φυλάκισης 20 μηνών, κρίνοντάς την ένοχη μόνο για το πλημμέλημα της εκβίασης εις βάρος της πρώην συζύγου του Ηλία Μίχου. Μια ποινή την οποία, ωστόσο, η 38χρονη είχε σχεδόν εκτίσει στο σύνολό της, ως προσωρινά κρατούμενη στις φυλακές.

Φορώντας λευκή φόρμα και αθλητικό φούτερ, η μητέρα της ανήλικης μόλις βρέθηκε εκτός της φυλακής έπεσε στην αγκαλιά της μεγαλύτερης κόρης της και του γιου της, που την περίμεναν με αγωνία έξω από την πύλη του Κορυδαλλού. Η ίδια δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση στους δημοσιογράφους, ο δικηγόρος της όμως, Απόστολος Λύτρας, τόνισε πως η εντολέας του μετά την αθώωσή της για τα αδικήματα της μαστροπείας εις βάρος της ανήλικης κόρης της και της κατοχής πορνογραφικού υλικού αισθάνεται δικαιωμένη κι είναι έτοιμη να κάνει μια νέα αρχή με τα παιδιά της.

«Οταν παραμένει ένας άνθρωπος 18 μήνες στη φυλακή είναι πολύ δύσκολα, ειδικά όταν δεν έχει καμία απολύτως σχέση με όσα κατηγορήθηκε» τόνισε ο κ. Λύτρας και συμπλήρωσε: «Το θέμα είναι πως η γυναίκα επιστρέφει στην οικογένειά της και, μακάρι, η οικογένεια αυτή να έχει ένα νέο ξεκίνημα».

Ο κ. Λύτρας αναφέρθηκε, όμως, και στην κατάσταση τoυ 12χρονου κοριτσιού, το οποίο από την πρώτη στιγμή υποστήριζε την αθωότητα της μητέρας της. «Το παιδί θέλει μεγάλη βοήθεια, πρέπει να συνεχίσει το σχολείο στο μέρος όπου κατοικεί, η μητέρα θα πηγαινοέρχεται συχνά να το βλέπει» είπε ο συνήγορος και αναφερόμενος στην 38χρονη μητέρα της ανήλικης κατέληξε: «Αισθάνεται δικαιωμένη, την πίστεψαν, έσκυψαν πάνω σε εκείνη και το παιδί. Είχε χάσει την επιμέλεια του παιδιού επειδή ήταν έγκλειστη, είναι διαδικαστικό το θέμα να την ξαναπάρει».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα