Χάλασε το σατανικό σχέδιο του σφαγέα της Κυριακής

Ο δολοφόνος των Αγίων Αναργύρων επιχείρησε να… αυτοκτονήσει (δεύτερη φορά) προκειμένου να επιτύχει το ακαταλόγιστο! Κρεμάστηκε με τις γάζες που του είχαν βάλει οι γιατροί

Στράβωσε το καλά οργανωμένο σχέδιο για να τη βγάλει καθαρή ο 38χρονος δολοφόνος της Κυριακής Γρίβα, καθώς, αν και επιχείρησε να… αυτοκτονήσει δεύτερη φορά προκειμένου να επιτύχει το ακαταλόγιστο, εντούτοις τον πρόδωσαν η καρδιά του και η αργοπορημένη άφιξη του σωφρονιστικού υπαλλήλου που επιτηρούσε το κελί του.

Ο Θανάσης Κουρέλης έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων είχε προσπαθήσει να πείσει την περασμένη εβδομάδα ψυχιάτρους, δικαστικούς λειτουργούς και αστυνομικούς ότι έχει το ακαταλόγιστο για τη στυγερή γυναικοκτονία, αλλά δεν έπεισε και οδηγήθηκε στις Φυλακές Κορυδαλλού και όχι σε κάποιο ψυχιατρικό ίδρυμα. Ομως φαίνεται πως επιμένει σε αυτόν τον υπερασπιστικό ισχυρισμό του, προσπαθώντας να αυτοκτονήσει με τους επιδέσμους που του είχαν τοποθετήσει οι γιατροί στο κεφάλι και στον λαιμό εξαιτίας του επιπόλαιου αυτοτραυματισμού του μετά τη δολοφονία της 28χρονης πρώην συντρόφου του.

Η επιτήρηση

Ο σφαγέας της Κυριακής, που ήρθε από την Αρτα και έγινε σκιά της 28χρονης για δύο ημέρες προτού τη σκοτώσει, γνώριζε πως ο σωφρονιστικός υπάλληλος θα ερχόταν για επιτήρηση στο κελί κάθε 10 με 20 λεπτά. Στο μεσοδιάστημα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ξημερώνοντας Κυριακή, πήγε στην τουαλέτα του κελιού όπου κρατούνταν με άλλους συγκρατουμένους και επιχείρησε να αυτοκτονήσει.

Τοποθέτησε μία βίδα πάνω στις σωληνώσεις της αποχέτευσης και κρέμασε πάνω σε αυτή τη μία άκρη από τις γάζες και την άλλη άκρη στον λαιμό του. Ο δράστης γνώριζε πως μέσα σε 10 με 20 λεπτά θα ερχόταν ο σωφρονιστικός υπάλληλος στο κελί. Θα έβλεπε πως δεν είναι στον θάλαμο και θα πήγαινε στην τουαλέτα του κελιού, όπου θα τον έβρισκε κρεμασμένο και πιθανότατα θα προλάβαινε να τον σώσει, επιβεβαιώνοντας τον υπερασπιστικό ισχυρισμό του περί ψυχιατρικών προβλημάτων. Όμως αυτό το… σενάριο φαίνεται πως στράβωσε. Ο φύλακας καθυστέρησε να πάει στο κελί και ο κρατούμενος υπέστη ανακοπή.

Οταν πήγε ο φύλακας και τον βρήκε καθιστό δίπλα στο ντους, ειδοποίησε τους συναδέλφους του για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες με ΚΑΡΠΑ, να ανακτήσουν τον σφυγμό του και στη συνέχεια να μεταφερθεί στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος. Ο σωφρονιστικός υπάλληλος που τον βρήκε στην τουαλέτα του κελιού περιγράφει στην κατάθεσή του: «Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας μου Ν1 (19.00-01.45) ως τοποθέτης στην Ε’ Πτέρυγα, σε αυστηρό έλεγχο των 20 λεπτών με εντολή αρχιφύλακα περί ώρα 00.25 εντόπισα τον κρατούμενο σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, με αυτοσχέδια θηλιά επιδέσμου την οποία είχε από αυτοτραυματισμούς στο κεφάλι και την είχε στηρίξει σε βίδα (μεταλλική στήριξη του πλαστικού σωλήνα της τουαλέτας). Αμεσα ειδοποίησα τον υπαρχιφύλακα της βάρδιας, ο οποίος μετέβη κατευθείαν στην πτέρυγα μαζί με τους διαθέσιμους υπαρχιφύλακες της βάρδιας, οι οποίοι οδήγησαν τον κρατούμενο για πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού».

Συνάδελφός του που έσπευσε στο κελί μετά τον αυτοτραυματισμό του συμπλήρωσε: «Μετά το συμβάν με τον κρατούμενο, κατέσχεσαν την αυτοσχέδια θηλιά που είχε φτιάξει από τον επίδεσμο που του είχαν τοποθετήσει οι γιατροί για τα τραύματα που έφερε. Την αυτοσχέδια θηλιά -επίδεσμος- την παρέδωσα στους υπαρχιφύλακες βάρδιας». Αξίζει να σημειωθεί πως ο 38χρονος κρατούνταν σε κελί της Ε΄ Πτέρυγας έπειτα από δύο γνωματεύσεις ψυχιάτρων ότι δεν έχρηζε νοσηλείας στο Ψυχιατρικό Κατάστημα των Φυλακών Κορυδαλλού. Στην αναφορά του ο πρώτος ψυχίατρος ανέφερε για τον δολοφόνο της Κυριακής: «Ασθενής 38 ετών, ήρεμος, συνεργάσιμος, διατηρεί βλεμματική επαφή και απαντά με σαφήνεια στις ερωτήσεις. Σχετικά προσανατολισμένος χωροχρονικά, δεν αναφέρονται διαταραχές αντίληψης και ψευδαισθήσεις. Δεν διαπιστώθηκαν σοβαρές μνημονικές γνωστικές διαταραχές».

Επιπλέον επισημαίνει ότι παρουσιάζει «επιλεκτική αμνησία – δε θυμάται τι συνέβη, θυμάται, όπως αναφέρει, ότι ξύπνησε στο ασθενοφόρο. Συναίσθημα δονούμενο. Αναφέρει ευχές θανάτου, χωρίς όμως να εκφράζει ενεργό αυτοκτονικό ιδεασμό». Ο δεύτερος ψυχίατρος δεν διαπίστωσε ενεργό αυτοκτονικό ιδεασμό, τονίζοντας πως πρόκειται για χειριστικό άτομο.

Το πόρισμα

«Σταθερή κλινική εικόνα. Λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή. Δεν αναφέρει ενεργό αυτοκτονικό ιδεασμό». Στις επόμενες γραμμές επισημαίνει τη διαπίστωση «παρορμητικών – χειριστικών συμπεριφορών. Συνέχιση της παραμονής του στο Κατάστημα Κρατουμένων Κορυδαλλού υπό συνθήκες αυξημένης επίβλεψης». Ο 38χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αττικόν.

«Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν μάχη για να τον σώσουν. Νομίζω θα τα καταφέρουμε για να γυρίσει πίσω στη φυλακή όπου ανήκει και όχι στο ψυχιατρικό νοσοκομείο. Εμείς θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να γίνει καλά και θα τον παραδώσουμε στη Δικαιοσύνη» δήλωσε χθες με νόημα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος είχε αποκαλύψει την περασμένη εβδομάδα πως ο 38χρονος μετά το στυγερό έγκλημα και τον επιπόλαιο αυτοτραυματισμό του έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων είχε πει στους γιατρούς του νοσοκομείου όπου είχε μεταφερθεί ότι σκότωσε την Κυριακή γιατί την ήθελε μόνο δική του.


Αρχίζει σήμερα η ΕΔΕ για τους αστυνομικούς που δεν προστάτεψαν την αδικοχαμένη κοπέλα

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί η ένορκη διοικητική εξέταση σχετικά με τις συνθήκες δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων και τις διοικητικές ευθύνες των αστυνομικών που είχαν βάρδια. Από σήμερα αρχίζουν οι απολογίες του προσωπικού του αστυνομικού τμήματος, το οποίο έχει λάβει πενθήμερη προθεσμία για να προετοιμάσει τις καταθέσεις του. Από τις μέχρι στιγμής έρευνες στο πλαίσιο της ΕΔΕ προκύπτει πως ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων δεν είχε ενημερωθεί για το περιστατικό. Αντίθετα, η νεαρή αξιωματικός που είχε βάρδια φαίνεται πως είχε ενημερώσει την υποδιοικήτρια και επόπτρια Δυτικής Αττικής, η οποία φέρει τη βαρύτερη ευθύνη λόγω της θέσης της.

Οι καταθέσεις αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Στόχος της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. είναι να αποδοθούν ευθύνες σε όσους εμπλέκονται το συντομότερο δυνατό. Σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου παραδέχτηκε πως έγιναν λάθη και παραλείψεις, ρίχνοντας το μπαλάκι των ευθυνών στους αστυνομικούς και όχι σε τυχόν υποστελέχωση του αστυνομικού τμήματος. «Δεν μιλάμε για λάθη που οφείλονται σε υποστελέχωση, καθώς είδατε πόσες περιπολίες έφτασαν μετά το τραγικό συμβάν. Αυτό σημαίνει ότι η περιοχή αστυνομεύεται πολύ καλά. Γενικότερα η δυτική Αττική αστυνομεύεται καλά γιατί υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα» δήλωσε.

«Οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις γιατί δεν έπραξαν σύμφωνα με αυτά που έχουν διδαχθεί. Στη συγκεκριμένη διαδικασία υπήρχαν πολλά λάθη από την αρχή μέχρι το τέλος. Οταν πρόκειται να σώσουμε μια ανθρώπινη ζωή, δεν υπάρχει πρωτόκολλο» τόνισε με νόημα η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Αξίζει να σημειωθεί πως οι υπεύθυνοι του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων όχι μόνο δεν προστάτεψαν την αδικοχαμένη κοπέλα, αλλά δεν ενημέρωσαν τον τραγικό πατέρα για τη δολοφονία της κόρης του. «Από δημοσιογράφο ενημερώθηκε για τη δολοφονία της 28χρονης. Κανείς δεν τον ενημέρωσε από το αστυνομικό τμήμα» δήλωσε η δικηγόρος του πατέρα της, Ελένη Μαζαράκη.


Παραδέχτηκε ότι τη σκότωσε, αλλά μετά το… ξέχασε

Ο σφαγέας της άτυχης Κυριακής Γρίβα, αφότου είχε πει στους γιατρούς ότι τη σκότωσε γιατί την ήθελε μόνο δική του, έπειτα στην απολογία του ανακάλεσε και ισχυρίστηκε ότι δεν θυμάται τίποτα από το βράδυ της γυναικοκτονίας, επικαλούμενος ψυχιατρικά προβλήματα και διεκδικώντας ουσιαστικά το ακαταλόγιστο, ώστε να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης και να μη φυλακιστεί, αλλά να οδηγηθεί σε ψυχιατρείο… Ομως δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα, και προφυλακίστηκε στις Φυλακές Κορυδαλλού, όπου έκανε τη νέα απόπειρα αυτοκτονίας. Αλλά αυτήν τη φορά δεν ήταν επιπόλαια τραύματα, αλλά έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του, καθώς καθυστέρησε να ελέγξει το κελί του ο σωφρονιστικός υπάλληλος και υπέστη ανακοπή…


«Κανένας τρελός δεν κάνει κακό στον εαυτό του εσκεμμένα»

Την ψυχολογική κατάσταση του 38χρονου, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του, αμφισβητεί ο πατέρας της Κυριακής, έχοντας την πεποίθηση πως ο δολοφόνος της κόρης του έχει σώας τας φρένας. «Ποιος τρελός κάνει κακό στον εαυτό του εσκεμμένα; Κανένας. Ο λογικός που έχει σώας τας φρένας, γνωρίζοντας την καταστροφή και την απώλεια που έχει κάνει, θέλει να τιμωρήσει τον εαυτό του» δήλωσε χθες ο πατέρας της 28χρονης, λίγες ώρες μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του 38χρονου στις Φυλακές Κορυδαλλού, αμφισβητώντας ότι ο δράστης αποπειράθηκε να δώσει τέλος στη ζωή του εξαιτίας ψυχολογικών προβλημάτων.

Πανούργο μυαλό

«Με αυτό το πανούργο το μυαλό που έχει αυτός ο άνθρωπος μπορεί και να αρπάξει πιστόλι και να σκοτώσει και κάποιον άλλον άνθρωπο. Εχει άλλον σκοπό. Κινδυνεύουν ακόμα και οι φρουροί που είναι δίπλα του. Είναι ένα 1,60 μ. στο ύψος, 50 κιλά, δεν του το έχεις, αλλά το μυαλό του είναι πανούργο» συμπλήρωσε.

Ο χαροκαμένος πατέρας αναφέρθηκε και στη σχέση της κόρης του με τον στυγερό δολοφόνο, ο οποίος είχε φτάσει στο σημείο να χρησιμοποιεί το κινητό τηλέφωνό της και να τους απαντά αυτός, εν αγνοία τους. «Επαιρνε το κινητό της κόρης μου και απαντούσε εκείνος στα μηνύματα που της στέλναμε. Η κόρη μου εξαφανιζόταν μία εβδομάδα. Της έκανα πάνω από 50 κλήσεις και αναγκαστικά την έβαζε να μου μιλήσει στο τηλέφωνο και μου έλεγε “έλα, ρε μπαμπά, είχα δουλειά”. Αν δεν μου σήκωνε το τηλέφωνο, θα πήγαινα από το σπίτι να τη δω. Και της έλεγε πρέπει να μιλήσεις, να δείξεις ότι όλα είναι καλά. Η κόρη μου, όταν μιλούσαμε, αργούσε να μου απαντήσει, γιατί αυτός σκεφτόταν τι θα πει και της σημείωνε σε χαρτί και τα πράγματα που θα μου έλεγε» περιέγραψε ο πατέρας της Κυριακής, ο οποίος στέλνει ένα μήνυμα σε όλες τις γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας: «Μην τολμήσετε να αφήσετε τον καθέναν να σας αγγίξει τρίχα από τα μαλλιά σας. Να φεύγετε, όσο κι αν τον αγαπάτε».

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα