«Προμελετημένη η δολοφονία στους Αγ. Αναργύρους»

Η συνήγορος της οικογένειας της Κυριακής καταγγέλλει πως πρόκειται για ένα μεθοδευμένο έγκλημα από τον 38χρονο δράστη

Εγκλημα εκ προμελέτης θεωρεί τη δολοφονία της κόρης του ο πατέρας της Κυριακής, χαρακτηρίζοντας… τέχνασμα την απόπειρα αυτοκτονίας του 38χρονου δράστη στην τουαλέτα του κελιού του στις Φυλακές Κορυδαλλού. Μιλώντας εκ μέρους του, η συνήγορος της οικογένειας της άτυχης 28χρονης Ελένη Μαζαράκη εξέφρασε την εκτίμηση πως τα ψυχιατρικά του προβλήματα και η απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε, πρόκειται για τεχνάσματα με σκοπό να πέσει «στα μαλακά».

«Αυτό πιστοποιούν με τις γνωματεύσεις τους και οι τέσσερις δημόσιοι ψυχίατροι που τον εξέτασαν» τόνισε, χθες, σε δηλώσεις της η δικηγόρος, δύο ημέρες μετά την απόπειρα αυτοκτονίας τα ξημερώματα της Κυριακής στις Φυλακές του Κορυδαλλού, χρησιμοποιώντας τους επιδέσμους που του είχαν βάλει οι γιατροί στο κεφάλι και στον λαιμό όταν αυτοτραυματίστηκε, μετά τη δολοφονία της πρώην συντρόφου του.

Υπενθυμίζεται πως στις γνωματεύσεις τους οι δύο ψυχίατροι που εξέτασαν τον δράστη είχαν κρίνει ότι ο 38χρονος δεν χρήζει άμεσης μεταφοράς στο ψυχιατρείο, ενώ ο ένας από τους γιατρούς είχε διαπιστώσει χειριστικές συμπεριφορές του κατηγορουμένου. «Δεν αναφέρει ενεργό, αυτοκτονικό ιδεασμό. Πρόβλεψη παρορμητικών χειριστικών συμπεριφορών» σημείωνε στη γνωμάτευσή του ο ένας ψυχίατρος.

Η συνήγορος της οικογένειας της Κυριακής καταγγέλλει πως πρόκειται για ένα προμελετημένο και μεθοδευμένο έγκλημα του δράστη, που πήγε από την Αρτα στο σπίτι της Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους με μοναδικό σκοπό να εκτελέσει το σχέδιό του κατά γράμμα, αντικρούοντας την απολογία του δολοφόνου, που ισχυρίστηκε ότι θυμάται από πού πήρε το μαχαίρι, αλλά όχι τη στιγμή που επιτέθηκε και σκότωσε την άτυχη κοπέλα.

Απολογία

«Δεν θυμάμαι τίποτα μέχρι που ξύπνησα στο ασθενοφόρο. Το μαχαίρι το είχα πάρει από το σπίτι με σκοπό να κάνω κακό στον εαυτό μου μπροστά της» είχε υποστηρίξει στην απολογία του. Ο ισχυρισμός αυτός δεν γίνεται αποδεκτός από την οικογένεια της άτυχης 28χρονης. «Ο πατέρας της Κυριακής είχε υποψίες ότι το παιδί του δεχόταν κακοποιητικές συμπεριφορές από τον δράστη, αλλά δεν είχε γνώση γιατί η Κυριακή τα έκρυβε αυτά για να μην τον στενοχωρήσει» ανέφερε η δικηγόρος κυρία Μαζαράκη.

Την ίδια ώρα, «γροθιά στο στομάχι» είναι το μήνυμα που έστειλε ο πατέρας της 28χρονης Κυριακής στον φίλο της και αυτόπτη μάρτυρα της άγριας δολοφονίας της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων. Ο φίλος της, που είδε μπροστά στα μάτια του τις μαχαιριές που δεχόταν η Κυριακή από τον πρώην σύντροφό της, ακούγεται στα ηχητικά ντοκουμέντα από το σημείο της δολοφονίας να φωνάζει: «Τη σκότωσε, ένα ασθενοφόρο γρήγορα, παιδιά».

Στο μήνυμα που έστειλε ο πατέρας της Κυριακής στον νεαρό, όσο οδηγούσε την αδικοχαμένη κόρη του στην τελευταία της κατοικία, ανέφερε: «Γεια σου… είμαι ο μπαμπάς της Κικής μας… είναι δύσκολη ημέρα για όλους μας, μα πιο πολύ για μένα… θέλω να είσαι δυνατός και γερός… σήμερα που θα την πάω νύφη, μακάρι να μας περίμενες εσύ στα σκαλιά για να στην παραδώσω… αλλά δυστυχώς δεν μας έκανε το χατίρι η ζωή, όποτε θες μπορείς να μου μιλήσεις, να είσαι δυνατός». Ο χαροκαμένος πατέρας ζητά από τον φίλο της και αυτόπτη μάρτυρα του φονικού να επικοινωνήσει μαζί του.


Στη ΜΕΘ ο προφυλακισμένος μετά την απόπειρα αυτοκτονίας

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο δολοφόνος της Κυριακής στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αττικόν. Οι γιατροί προσπαθούν να σταθεροποιήσουν τον οργανισμό του, καθώς παραμένει διασωληνωμένος και δεν είναι εφικτή η αποσύνδεσή του από τον αναπνευστήρα.

Χθες υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου, προκειμένου να διαπιστωθεί η έκταση των βλαβών που έχει υποστεί εξαιτίας της μειωμένης ροής οξυγόνου, όταν είχε επιχειρήσει να αυτοκτονήσει σχηματίζοντας θηλιά γύρω από τον λαιμό του με γάζες και κρεμώντας την άλλη άκρη σε μια βίδα στις σωληνώσεις αποχέτευσης της τουαλέτας του κελιού του στις Φυλακές Κορυδαλλού. Οι γιατροί δεν γνωρίζουν πόση ώρα είχε μείνει χωρίς οξυγόνο ο οργανισμός του προτού τον εντοπίσει αναίσθητο ο σωφρονιστικός υπάλληλος που επιτηρούσε το κελί του.

Μετά την απόπειρα αυτοκτονίας στην τουαλέτα του κελιού, ο εισαγγελέας των φυλακών ζήτησε να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο προφυλακισμένος 38χρονος αποπειράθηκε να δώσει τέλος στη ζωή του. Από την πλευρά τους, συγγενείς της άτυχης Κυριακής ξεσπούν εναντίον του.

«Για να πέσει στα μαλακά και καλά ότι θέλει να αυτοκτονήσει ότι θέλει να κάνει κακό στον εαυτό του. Δεν το κόβω λογικό γιατί από πού κι ως πού, ρε φίλε, μπορεί να λέει κάποιος ή να σηκώσει το μαχαίρι, να λέει “έχω ψυχολογικά”. Ας βάλουν κάποιους να του κάνουν γνωμάτευση. Οταν πας για ψυχολογικά, πέφτεις στα ελάχιστα και μετά βγαίνεις» ανέφερε ξάδερφος της 28χρονης Κυριακής, σχολιάζοντας την απόπειρα αυτοκτονίας του δράστη. «Ολα του τα χρόνια να τα περάσει μέσα, να ψοφήσει μέσα, αν γίνεται. Να μη βγει ποτέ, να μην του χαριστεί η Δικαιοσύνη» πρόσθεσε ο ξάδερφος της αδικοχαμένης Κυριακής.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα