«Μπορεί να στήσει και πάλι σκηνικό αυτοκτονίας»!

Το συμπέρασμα των ψυχιάτρων του Αττικού που εξέτασαν τον 39χρονο δολοφόνο της Κυριακής έξω από το Α.Τ. Αγ. Αναργύρων

Στο συμπέρασμα ότι δεν αποκλείεται ο 39χρονος φονιάς της αδικοχαμένης Κυριακής Γρίβα να επιχειρήσει να στήσει νέο «αυτοκτονικό» σκηνικό, παρόμοιο με εκείνο στο κελί των Φυλακών Κορυδαλλού τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, έχουν οδηγηθεί οι ψυχίατροι του Αττικού Νοσοκομείου, οι οποίοι τον εξέτασαν.

Μέσα από τον ιατρικό φάκελό του, οι ειδικοί αποφαίνονται πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο σφαγέας των Αγίων Αναργύρων να αποπειραθεί εκ νέου να βάλει τέλος στη ζωή του. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια της εξέτασής του ο ασθενής δεν υπήρξε συνεργάσιμος, καθώς απαντούσε είτε μονολεκτικά είτε με νεύματα. «Ο ασθενής εκτιμήθηκε από Τμήμα Διασυνδετικής Συμβουλευτικής Ψυχιατρικής Συμβουλευτικής την ημέρα Τρίτη 9/4/2024. Πρόκειται για ασθενή ο οποίος νοσηλεύεται μετά από αναφερόμενη απόπειρα απαγχονισμού.

Σε παρούσα εξέταση ο ασθενής παρουσιάζει πλημμελή συνεργασία για τη διενέργεια ψυχιατρικής συνέντευξης, καθώς αρνείται να απαντήσει, παρά μόνο σε ελάχιστες ερωτήσεις, είτε με νεύματα είτε μονολεκτικά. Ως εκ τούτου, η ψυχιατρική εκτίμηση του ασθενούς, καθώς και η εκτίμηση αυτοκτονικού κινδύνου, καθίσταται ανέφικτη στον παρόντα χρόνο» αναφέρεται στον φάκελο του 39χρονου από την ψυχιατρική εξέταση που διενεργήθηκε. Τέλος, επισημαίνεται πως «συστήνεται ψυχιατρική επανεκτίμηση του ασθενούς μετά το εξιτήριό του από το νοσοκομείο, καθώς και αυστηρή επιτήρηση συμπεριφοράς για πρόληψη ενδεχόμενης επανάληψης αυτοκαταστροφικής πράξης».

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα εξόδου και τις πληροφορίες νοσηλείας για την εισαγωγή του 39χρονου στη ΜΕΘ στο Αττικόν, οι γιατροί τού παρείχαν τις πρώτες βοήθειες με Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) επί 20 λεπτά. «Παρουσίασε ανακοπή, όπου έγινε πρωτόκολλο ΚΑΡΠΑ (20 λεπτά), και ανέκτησε ρυθμό, μεταφέρθηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Αττικού, όπου και διασωληνώθηκε. Εν συνεχεία μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ για περαιτέρω νοσηλεία και αντιμετώπιση» τονίζεται.

Καλή εικόνα

Κατά τον ίδιο φάκελο, μετά τις εξετάσεις που έγιναν στον 39χρονο παρουσίασε καλή εικόνα, σε σημείο που χρειάστηκε να τον αποσωληνώσουν από τη ΜΕΘ την ίδια ημέρα. Η έκθεση ατομικής νοσηλείας από το Αττικό Νοσοκομείο Αθηνών, και συγκεκριμένα από τη Β’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφέρει ότι «ο ασθενής σε σταθερή κατάσταση, απογαλακτισμένος από μείγματα οξυγόνου, αφυπνισμένος και αιμοδυναμικά σταθερός, εξέρχεται από το νοσοκομείο και διακομίζεται στις Φυλακές Κορυδαλλού. Διενεργήθηκε ψυχιατρική εκτίμηση που επισυνάπτεται».

Ο 39χρονος, ο οποίος έκοψε βίαια το νήμα της ζωής της άτυχης Κυριακής, μπροστά από το φυλάκιο του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων, νοσηλεύεται πλέον σε ειδικό δωμάτιο κρατουμένων στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά. Τέσσερις αστυνομικοί, που βρίσκονται έξω από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου έχει μεταφερθεί ο φονιάς, έχουν αναλάβει να παρακολουθούν κάθε κίνησή του, καθώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες πως θα επιχειρήσει νέα απόπειρα αυτοκτονίας. «Τον φυλάνε συνεχώς τέσσερα άτομα» επεσήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Κώστας Παλιοκαρίτης και πρόσθεσε: «Υπάρχει χώρος έξω από τον θάλαμο όπου υπάρχουν οι φρουροί, αλλά υπάρχει συνεχής οπτική επαφή με ένα παράθυρο, μέσα από το οποίο οι αστυνομικοί αυτοί παρακολουθούν αδιάκοπα τον νοσηλευόμενο κρατούμενο, με εξαίρεση, βέβαια, τις στιγμές κατά τις οποίες πηγαίνει μόνος του στην τουαλέτα». Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο ίδιος επεσήμανε πως η βάρδια φρούρησης ενός νοσηλευόμενου κρατουμένου συνήθως αποτελείται από δύο φρουρούς, ωστόσο η περίπτωση του 39χρονου κρίθηκε ιδιαίτερη και γι’ αυτό οι φρουροί διπλασιάστηκαν.

Αναφερόμενος, τέλος, στην κατάσταση της υγείας του 39χρονου, ο κ. Παλιοκαρίτης αποκάλυψε: «Είναι ένας ασθενής κρατούμενος που βγήκε από την Εντατική, με ό,τι λέει αυτό. Η υγεία του δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, δεν σηκώνεται, δεν είναι ενεργητικός».


Με εντολή εισαγγελέα νοσηλεύεται τώρα φρουρούμενος στο Τζάνειο

Της μεταφοράς του δολοφόνου της 28χρονης Κυριακής στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά είχε προηγηθεί ένα πραγματικό θρίλερ για γερά νεύρα σχετικά με το πού θα διακομιζόταν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ασθενοφόρο είχε σταθμεύσει στην είσοδο των Φυλακών Κορυδαλλού αναμένοντας οδηγίες!

Νωρίς το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, ο 39χρονος πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Αττικόν, όπου νοσηλευόταν έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε τα ξημερώματα της Κυριακής, και επέστρεψε στις Φυλακές Κορυδαλλού με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Ωστόσο, δεν έγινε δεκτός στο νοσοκομείο του σωφρονιστικού ιδρύματος, καθώς οι υπεύθυνοί του δήλωσαν ότι δεν μπορούν να αναλάβουν ασθενή που μόλις βγήκε από τη ΜΕΘ, καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμο μόνιτορ.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, οι Φυλακές Κορυδαλλού δεν δέχθηκαν τον δράστη, αφενός γιατί υπήρχε ο φόβος να προβεί σε νέο αυτοτραυματισμό, αφετέρου για να αποφευχθούν επεισόδια βίας, επειδή δεν θα ήταν μόνος σε θάλαμο νοσηλείας στις φυλακές. Το αποτέλεσμα ήταν ο κατηγορούμενος να… επιστρέψει στο Αττικόν για νοσηλεία. Ούτε εκεί, όμως, έγινε δεκτός, καθώς οι θεράποντες γιατροί έκριναν ότι δεν χρήζει νοσηλείας. Επειτα από αναμονή για να βρεθεί εφημερεύον νοσοκομείο όπου θα διακομιζόταν, τελικά μεταφέρθηκε, με εντολή εισαγγελέα, στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά, όπου θα νοσηλευτεί φρουρούμενος σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο για όσες ημέρες χρειαστεί και, στη συνέχεια, θα επιστρέψει στις Φυλακές Κορυδαλλού.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα