ΕΛ.ΑΣ.: Μπαράζ συλλήψεων για ενδοοικογενειακή βία

Σοκάρουν τα στοιχεία της Αστυνομίας, καθώς μόνο την περασμένη εβδομάδα διαχειρίστηκε 633 περιστατικά, για τα οποία πραγματοποιήθηκαν 379 συλλήψεις

Οργιάζουν τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στη χώρα μας, παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ότι προτίθεται να αντιμετωπίσει το φλέγον κοινωνικό ζήτημα! Συγκεκριμένα, το βράδυ της Δευτέρας στο Ηράκλειο Κρήτης συνελήφθη ένας 27χρονος που είχε επιτεθεί στην 30χρονη σύζυγό του, ενώπιον του 4χρονου παιδιού τους!

Από τις φωνές οι γείτονες κάλεσαν τις Αρχές, όταν ωστόσο οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, ο 27χρονος νταής είχε φύγει. Λίγη ώρα αργότερα ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία, με την οποία οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου για τα περαιτέρω.

Μπαράζ συλλήψεων για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Πάτρα. Συγκεκριμένα, ένας αλλοδαπός καταγγέλθηκε από την πρώην σύζυγό του ότι της επιτέθηκε το μεσημέρι σπρώχνοντάς την και ρίχνοντάς τη στο έδαφος. Νωρίτερα, ένας άνδρας και μια γυναίκα αλληλομηνύθηκαν για ενδοοικογενειακή βία, ενώ το ίδιο βράδυ ένας άνδρας συνελήφθη, επειδή απείλησε τη γυναίκα του μέσω τηλεφώνου.

Περίπου τις ίδιες ώρες συνελήφθησαν στην Πάτρα ένας άντρας και μια γυναίκα, καθώς αλληλομηνύθηκαν για τα αδικήματα της ενδοοικογενειακής βίας, της εξύβρισης και της ψευδούς καταμήνυσης κατά περίπτωση. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο άνδρας απείλησε τη σύντροφό του και η γυναίκα τον απείλησε, τον εξύβρισε, τον γρατζούνισε και τον καταμήνυσε ψευδώς.

Επιπλέον, δικογραφία σχηματίστηκε εις βάρος ενός κατοίκου Πάτρας, τον οποίο προηγουμένως είχε καταγγείλει η σύζυγός του για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή παράνομη βία και ενδοοικογενειακή απειλή. Τέλος, συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας στη Ναύπακτο ένας άνδρας μετά την καταγγελία που έκανε εις βάρος του η αδελφή του για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή, ενώ επίσης κατήγγειλε ότι ο νταής αδελφός της προκάλεσε σωματικές βλάβες στη μητέρα τους!

Την ίδια στιγμή, σοκάρουν τα στοιχεία που έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. για τα περιστατικά οικογενειακής βίας, καθώς την περασμένη εβδομάδα τα Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας διαχειρίστηκαν 633 περιστατικά, για τα οποία πραγματοποιήθηκαν 379 συλλήψεις, ενώ μεταφέρθηκαν σε δομές παροχής βοήθειας με οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας 23 θύματα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα