Ντοκιμαντέρ-ντροπή για τον Μέγα Αλέξανδρο

Βρετανοί μεταφέρουν στην οθόνη τη διεστραμμένη παιδοομοφυλοφιλική φαντασίωσή τους για τον Ελληνα στρατηλάτη

Αίσχος! Βρετανοί έκαναν ντοκιμαντέρ τη διεστραμμένη παιδοομοφυλοφιλική φαντασίωσή τους για τον Μέγα Αλέξανδρο. Παρουσιάζοντας το αναστηλωμένο παλάτι του βασιλιά Φιλίππου στις Αίγες, φαντάζονται τον έφηβο Αλέξανδρο να κάνει γυμνός μπάνιο «με ομοφυλοφιλικό τρόπο» με τους ανήλικους συντρόφους του και τον «ευνοούμενό του», όπως αποκαλούν τον Ηφαιστίωνα.

Οπως αναφέρει η «Daily Mail», η παρουσίαση των αναστηλωμένων ανακτόρων των Αιγών στη Βεργίνα, όπου δολοφονήθηκε ο Φίλιππος και μεγάλωσε ο Αλέξανδρος, αποτελεί το θέμα του τελευταίου επεισοδίου της σειράς ντοκιμαντέρ «Treasures of the World». Στο επεισόδιο που θα προβληθεί το Σάββατο στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4, η παρουσιάστρια Μπέτανι Χιουζ επισκέπτεται μεταξύ άλλων την παλαίστρα του παλατιού και τα λουτρά της παλαίστρας που αποκάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη.

Η Χιουζ αναφέρει ότι βρέθηκε το σημείο στον αρχαίο τοίχο από όπου έρρεε το νερό στα λουτρά, τα οποία ήταν κοινόχρηστα. «Αυτός θα ήταν (ο χώρος) όπου ο Μέγας Αλέξανδρος πλενόταν με τους συντρόφους του – με τον διάσημο ευνοούμενό του Ηφαιστίωνα και όλους εκείνους του νεαρούς άνδρες οι οποίοι αργότερα τον συνόδευσαν σε εκστρατείες και μετά τον θάνατό του τσακώθηκαν για την αυτοκρατορία του» λέει η παρουσιάστρια. Η βρετανική εφημερίδα έσπευσε να σχολιάσει ότι ο Ηφαιστίωνας ήταν «παιδικός φίλος και φημολογούμενος εραστής» του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Εφηβοι σύντροφοι

Η Χιουζ συνεχίζει την περιγραφή των λουτρών λέγοντας ότι ο έφηβος Αλέξανδρος και οι επίσης έφηβοι σύντροφοί του «ήταν εξαιρετικά δραστήριοι στο γυμναστήριο, όπου μάχονταν και πάλευαν, εκπαιδεύονταν στο κυνήγι» και στη συνέχεια πλένονταν στα λουτρά. Καλεί δε τους τηλεθεατές να φανταστούν τα λουτρά του παλατιού των Αιγών σαν τα κοινά λουτρά που υπάρχουν στα σύγχρονα γήπεδα για να πλένονται οι ποδοσφαιριστές μετά το τέλος του αγώνα.

«Είναι πραγματικά μια συγκινητική στιγμή να είσαι εκεί και να φαντάζεσαι τον Αλέξανδρο να πλένεται με έναν αξιαγάπητο ομοφυλοφιλικό τρόπο με τους έφηβους, γεμάτους τεστοστερόνη συντρόφους του» λέει η Χιουζ, σαν να περιγράφει μια δική της, αρρωστημένη φαντασίωση με πρωταγωνιστές ανήλικα αγόρια. Η παρουσιάστρια του ντοκιμαντέρ συνεχίζει μάλιστα στο ίδιο μοτίβο, λέγοντας ότι «η κρεβατοκάμαρα του (έφηβου Αλεξάνδρου) δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμη, αλλά έχουν βρεθεί όλα τα καταλύματα του παλατιού». «Οπότε, δεν μπήκα ακόμη στην κρεβατοκάμαρα του Αλεξάνδρου, αλλά μπήκα στο λουτρό του» προσθέτει. Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι η Χιουζ επισκέφτηκε και τον τάφο της αδελφής του Μέγα Αλεξάνδρου, Θεσσαλονίκης. «Υπήρχε μια απίστευτη ταφική ομορφιά σε αυτόν» σχολιάζει η παρουσιάστρια για τον τάφο, που βρίσκεται στον χώρο του τεράστιου παλατιού των Αιγών, το οποίο έχει έκταση 1.400 τετραγωνικών μέτρων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα