Νεκρός 20χρονος ναυαγοσώστης έπειτα από άγριο ξυλοδαρμό

Δύο οι δράστες που συνεπλάκησαν μαζί του σε κεντρικό δρόμο του χωριού Καλύβες Χανίων

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από δύο 24χρονους νταήδες φαίνεται πως έπεσε ένας 20χρονος ναυαγοσώστης, που άφησε την τελευταία του πνοή έπειτα από συμπλοκή σε κεντρικό δρόμο σε παραθαλάσσιο χωριό των Χανίων. Η άγρια συμπλοκή σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στις Καλύβες, όπου ο 20χρονος Αλβανός εργαζόταν ως ναυαγοσώστης σε ξενοδοχείο.

Δράστες ήταν δύο 24χρονοι Ελληνες, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τον 20χρονο, που κατάφερε να τους ξεφύγει, τρέχοντας σε κεντρικό σημείο του χωριού. «Φώναζε καθώς έτρεχε. Νομίζαμε πως τα ’χει χάσει. Πέρασε και μετά λίγο πιο πέρα κατέρρευσε. Απ’ ό,τι λένε, τον χτυπήσανε πολλοί. Φώναζε ήμουν μοναχός κι ήταν πέντε και με δέρνανε» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας που είδε τον 20χρονο να καταρρέει στον δρόμο. Χθες είδε το φως της δημοσιότητας βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 20χρονος ναυαγοσώστης κατέρρευσε στον κεντρικό δρόμο του χωριού κι έσπευσαν περαστικοί να τον βοηθήσουν.

Υποβασταζόμενος

Στο βίντεο φαίνεται να περπατά υποβασταζόμενος από έναν άνδρα στη μέση του δρόμου, να πλησιάζει το απέναντι πεζοδρόμιο και να καταρρέει έξω από κατάστημα. Σε βοήθεια έσπευσαν υπάλληλος του φαρμακείου με απινιδωτή, ένας αστυνομικός, ένας υγειονομικός και άλλοι περαστικοί. «Ολοι τρέξαμε εκεί, αλλά τι να κάνεις… Δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα εμείς. Μάλλον έπαθε εσωτερική αιμορραγία από τα χτυπήματα. Ηταν πολύ καλό παιδί, ξένος ήταν. Τσακώθηκαν, βάρεσαν το παιδί κι έπεσε μόνο του αβοήθητο από τις μπουνιές που έφαγε» δήλωσε κάτοικος του χωριού. Ο υγειονομικός προσπάθησε να κάνει ΚΑΡΠΑ στον νεαρό, που είχε χάσει τις αισθήσεις του, αλλά δεν επανήλθε.

Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Χανίων. Ηταν όμως αργά. Οι διασώστες δεν πρόλαβαν να τον επαναφέρουν από την ανακοπή καρδιάς που υπέστη. Αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο 24χρονους Ελληνες που συμμετείχαν στη συμπλοκή. Αρχικά είχαν προσαχθεί ακόμα τρία άτομα, ένας Γεωργιανός, ένας Ρουμάνος και ένας Βούλγαρος, ηλικίας 18 έως 24 ετών, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν διαπιστώθηκε η συμμετοχή τους στη συμπλοκή. Οι δύο 24χρονοι, που κατάγονται από το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι και εργάζονταν για την τουριστική σεζόν στις Καλύβες, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία σε βαθμό κακουργήματος.

Χθες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Χανίων για την απαγγελία διώξεων και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν αύριο, Παρασκευή, στον ανακριτή. Από την πλευρά τους, οι δύο συλληφθέντες ισχυρίζονται ότι τους επιτέθηκε πρώτος ο 20χρονος ναυαγοσώστης, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο θάνατός του οφείλεται σε κουτουλιά που έριξε το θύμα. Ο συνήγορος υπεράσπισής τους Γιάννης Ντερμανάκης ανέφερε σχετικά σε δηλώσεις του: «Ο θανών δεν φέρνει κανένα τραύμα που να αποδίδεται στους κατηγορουμένους. Αναμένουμε την ιατροδικαστική έκθεση και τη λήψη αποδεικτικού υλικού όπως είναι οι μαρτυρίες και βίντεο. Η όλη εικόνα είναι ότι ο θανών επιτέθηκε βιαιότατα στους κατηγορουμένους με χτυπήματα πολύ επικίνδυνα. Θεωρώ ότι ένα από τα χτυπήματα του ίδιου του 20χρονου, μια κουτουλιά, σε έναν από τους δύο κατηγορουμένους, ίσως να είναι αιτία του αυτοτραυματισμού του και εν συνεχεία του θανάτου».

Σύμφωνα με άλλες καταθέσεις, αιτία της συμπλοκής φαίνεται πως είναι η κλοπή καπνικών από το δωμάτιο του 20χρονου, ενώ άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο ως αιτία του καβγά την υπεράσπιση κοριτσιών.


Οι κάτοικοι είχαν ζητήσει τη λήψη μέτρων

Η Δημοτική Κοινότητα Καλυβών είχε προχωρήσει στο πρόσφατο παρελθόν σε συγκεκριμένες καταγγελίες στις Αρχές για την παραβατική δράση ομάδων που δρουν στην περιοχή, ζητώντας την λήψη μέτρων από την Αστυνομία. Η υπόθεση του θανάτου του 20χρονου, που είχε πάει να εργαστεί ως ναυαγοσώστης σε ξενοδοχείο στις Καλύβες του Δήμου Αποκορώνου Χανίων, έχει λάβει διαστάσεις στην Αλβανία, με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης να παρακολουθούν την υπόθεση, δίνοντας στο φως της δημοσιότητας φωτογραφία του άτυχου νέου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα