Στη φυλακή ο 41χρονος για το συμβόλαιο θανάτου

Οι ανατριχιαστικές συνομιλίες με τον Παλαιστίνιο που ανέλαβε να εκτελέσει τη σύζυγο και τον συνεταίρο του. Το κάψιμο με οξύ και το τσιμέντωμα

Αναμενόμενη ήταν η απόφαση για την προφυλάκιση του 41χρονου από το Ρέθυμνο, που κατηγορείται ότι ενορχήστρωνε τη διπλή δολοφονία της συζύγου του και του Ισραηλινού συνεταίρου του, με εκτελεστή έναν νεαρό Παλαιστίνιο. Ο κατηγορούμενος μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ οι άλλοι δύο συγκατηγορούμενοι, ο 43χρονος κουμπάρος του και ακόμα ένας άνδρας, 41 ετών, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Οι τρεις τους κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος, οπλοκατοχή και ναρκωτικά. Επιπλέον, ο 41χρονος σύζυγος κατηγορείται και για ενδοοικογενειακή βία. Ο 41χρονος υποστήριξε ότι ουδέποτε υπήρξε σχέδιο δολοφονικής επίθεσης. Το μόνο σχέδιο, όπως είπε, ήταν ότι με αυτόν τον τρόπο προσπαθούσε να φοβίσει τη γυναίκα του για να επιστρέψει στη συζυγική οικία, από την οποία είχε αποχωρήσει το τελευταίο διάστημα. Πίστευε, όπως είπε, πως εάν τα έλεγε αυτά στον 24χρονο Παλαιστίνιο, εκείνος θα τα μετέφερε αμέσως και θα γινόταν αυτό που επιδίωκε. Οσο για τον κουμπάρο του και τον φίλο του, υποστήριξαν πως εκείνοι απλώς παρευρίσκονταν στον χώρο της συνομιλίας του 41χρονου με τον Παλαιστίνιο και πως δεν είχαν καμία συμμετοχή στη συνομιλία.

Τη συγκλονιστική υπόθεση με την παραγγελία δολοφονιών αποκάλυψε ο Παλαιστίνιος που προοριζόταν για εκτελεστής. Ο 24χρονος, που εργαζόταν για τον 41χρονο και τον Ισραηλινό συνεταίρο, κατήγγειλε ότι του προσφέρθηκαν χρήματα για να δολοφονήσει τόσο την 39χρονη γυναίκα και μητέρα των δύο παιδιών τους όσο και τον αλλοδαπό επενδυτή. Σύμφωνα με την κατάθεση του Παλαιστινίου, ο 41χρονος «παρήγγειλε», αφού τους σκοτώσει, να τους ρίξει σε λάκκο περιλούζοντας τα πτώματα με οξύ, ώστε να εξαφανιστούν, και να τσιμεντωθεί το σημείο ώστε να μη βρεθούν ποτέ. Ομως, όπως κατέθεσε, θεώρησε ότι, αν το έκανε, το επόμενο θύμα θα ήταν ο ίδιος. Ετσι κατέγραψε τις συνομιλίες με τον… εντολέα, τις παρέδωσε στην Ασφάλεια Ρεθύμνου, ενημέρωσε τα υποψήφια θύματα και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Σε απόσπασμα του ηχητικού ντοκουμέντου φαίνεται πως πραγματοποιήθηκε ο εξής διάλογος:

-Παλαιστίνιος: «Πόσες σφαίρες θέλεις στον καθένα; Εξι έχω βάλει μέσα».

-41χρονος: «Δεν με νοιάζει, κάνε ό,τι θες».

-Παλαιστίνιος: «Ποιος θέλεις να είναι πρώτος;»

-41χρονος: «Πρώτα ο Ισραηλινός».

Ο Ισραηλινός είχε επενδύσει μεγάλα ποσά στην Αγία Γαλήνη για να γίνουν τουριστικές εγκαταστάσεις. Την επένδυση «έτρεχαν» ο 41χρονος και η σύζυγός του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα