Στη φυλακή για την κακοποίηση των δύο παιδιών

Η 32χρονη μητέρα στη Λάρισα δεν μπόρεσε να δώσει πειστικές εξηγήσεις κατά την πολύωρη απολογία της ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα για τα καψίματα και τα άλλα σημάδια στα κορμάκια τους

Tον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες η 32χρονη μητέρα, η οποία αδιαφορούσε για τα δύο παιδιά της ηλικίας 5 και 6 ετών, τα οποία φέρουν εμφανή ίχνη κακοποίησης από σβησμένα τσιγάρα και άλλα σημάδια, ενώ κυκλοφορούσαν αβάπτιστα και πεινούσαν στους δρόμους χωριού της Λάρισας. Η γυναίκα δεν μπόρεσε να δώσει πειστικές εξηγήσεις κατά την πολύωρη απολογία της ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα, οι οποίοι αποφάσισαν την προφυλάκισή της. Η κατηγορουμένη επέμεινε στον ισχυρισμό πως τα καψίματα στα κορμάκια των παιδιών τα προκάλεσε ο πρώην σύζυγός της, ο οποίος όμως έχει ισχυρό άλλοθι, καθώς την ημέρα που φέρεται ότι κακοποίησε τα παιδιά τους εργαζόταν στη Λιβαδειά.

Νέα στοιχεία

Την ίδια ώρα νέα στοιχεία έρχονται για την ακατάλληλη -όπως αποδεικνύεται- μάνα των δύο παιδιών που ήταν αβάπτιστα, ενώ κυκλοφορούσαν ατάιστα στους δρόμους. Ιδιοκτήτης εστιατορίου δήλωσε πως «ερχόταν η συγκεκριμένη κυρία σε εισαγωγικά μαζί με τα παιδιά της, τα παιδιά τα καημένα πεινάγανε και ήταν κάτω στα πατώματα, κλαίγανε και λέγανε εκεί “βάλε δύο σουβλάκια με πίτα να φάνε τα παιδιά”. Τα παίρναμε τα καημένα τα παιδιά, πήγαιναν στο τραπεζάκι, τα τρώγανε και μετά έφευγε αυτή η κυρία. Η συγκεκριμένη ερχόταν εδώ επισκέψεις με κάποιους κυρίους, κάθε βράδυ με αγνώστους». Κάτοικοι του χωριού βοηθούσαν οικονομικά την 32χρονη να μεγαλώσει τα παιδιά της. Λίγες ώρες πριν από τη σύλληψή της η μητέρα είχε εκμυστηρευτεί σε γιατρό στο Νοσοκομείο Λάρισας πως διανύει μια δύσκολη περίοδο στη ζωή της και πως αντιμετωπίζει νευρολογικά προβλήματα.

«Οταν τη ρώτησα πότε εμφανίστηκαν τα σημάδια στα παιδιά της, άρχισε να μου λέει -χωρίς να τη ρωτήσω κάτι σχετικό- πως δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να τα πάει σε γιατρό, ότι είναι μια δύσκολη περίοδος για εκείνη, καθώς είναι χωρισμένη και κακοποιημένη γυναίκα. Μου ανέφερε ότι αρχικά ζούσε σε δομή για κακοποιημένες γυναίκες, πλέον όμως ζει σε ένα σπίτι στην Τερψιθέα, που της παραχώρησαν. Μου ανέφερε ότι αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα νευρολογικής φύσεως και αυτός είναι και ο λόγος που δεν δουλεύει» δήλωσε ο γιατρός.

Υπενθυμίζεται πως το δράμα των δύο παιδιών είχε αποκαλυφθεί το περασμένο Σάββατο, όταν η 32χρονη πήγε την 6χρονη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, καθώς αντιμετώπιζε αναπνευστικό πρόβλημα. Εκεί οι παιδίατροι του νοσοκομείου που εξέτασαν τα δύο παιδάκια διαπίστωσαν εγκαύματα από τσιγάρο σχεδόν σε όλο τους το σώμα και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Ας σημειωθεί πως η κατηγορουμένη είναι γεννημένη στην Πάφο από Κύπριο πατέρα και Αγγλίδα μητέρα, ενώ της έχει αφαιρεθεί η επιμέλεια για το πρώτο από τα συνολικά τρία παιδιά της, γιατί το μεγαλύτερο κορίτσι της φέρεται ότι νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα ασιτίας. Το σήμερα 8χρονο κοριτσάκι ζει στην Κύπρο με τον πατέρα του, που έχει την αποκλειστική επιμέλεια.

Ομως η 32χρονη απέκτησε με τον επόμενο σύζυγό της από τη Λιβαδειά τα δύο παιδιά, 5 και 6 ετών, που είναι και αυτά παραμελημένα… Η γυναίκα κατήγγειλε τον δεύτερο σύζυγό της για κακοποιητική συμπεριφορά και έφυγε από το σπίτι του. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως, παρά την κακή κατάσταση των παιδιών, η ίδια δεν φαίνεται να ενοχλείται. Φωτογράφιζε τα παιδιά και κοινοποιούσε τα προσωπάκια τους στα social media. Μάλιστα, σε πολλές φωτογραφίες είναι ορατά διά γυμνού οφθαλμού τα σημάδια στο σώμα των δύο αγγελουδιών, προδίδοντας τη σωματική κακοποίησή τους.


Σήμερα απολογείται ο 50χρονος ταξιτζής, που παρουσιάστηκε αυτοβούλως

Αυτοβούλως παρουσιάστηκε χθες στις Αρχές, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, ο 50χρονος ταξιτζής, φίλος της 32χρονης, εναντίον του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, καθώς τα προηγούμενα 24ωρα είχε εξαφανιστεί, ενώ τον είχαν κατονομάσει τα δύο παιδιά ως το άτομο που προκάλεσε τα τραύματα στα κορμάκια τους. Τον αποκαλούσαν «μπαμπά» και με το μικρό του όνομα «Γιάννη». Προσερχόμενος στα δικαστήρια Λάρισας αρνήθηκε τις εις βάρος του κατηγορίες.

Πρώτος του ξάδερφος δήλωσε χθες σίγουρος για την αθωότητά του, καθώς δεν καπνίζει και δεν θα μπορούσε να προκαλέσει τα καψίματα με τσιγάρο στα δύο παιδιά. Υπενθυμίζεται πως ο ρόλος του αποκαλύφθηκε έπειτα από συνομιλία των παιδιών με παιδοψυχολόγο, ο οποίος κατέθεσε σχετικά: «Απομάκρυνα τα παιδιά και βρήκα την ευκαιρία να ρωτήσω τη μικρή εάν τη χτυπάει ο μπαμπάς της. Το πρόσωπό της σοβάρεψε και έγνεψε καταφατικά με το κεφάλι της. (…) Μετά τη ρώτησα εάν αυτά στο χεράκι τα έκανε ο μπαμπάς και μου είπε ναι. Τη ρώτησα πώς το έκανε, κι εκείνη μου έδειξε με το χέρι της, κάνοντας την κίνηση στον αέρα όπως σβήνει κάποιος ένα τσιγάρο. Υστερα ρώτησα πώς έγινε το σημάδι στο μάγουλό του και μου απάντησε: “ο Γιάννης”. Δεν κατάλαβα αν εννοούσε τον πραγματικό τους πατέρα ή κάποιο άλλο πρόσωπο. Ετσι ρώτησα τη μητέρα ποιος είναι ο Γιάννης και μου είπε ότι είναι κάποιος από το χωριό που τους βοηθάει στο σπίτι».

Κατ’ εξακολούθηση

Η ιατροδικαστής που εξέτασε τα παιδιά επιβεβαίωσε πως από τα εγκαύματα που εντόπισε στα σώματα και των δύο κάποια είναι προγενέστερα και κάποια πρόσφατα, γεγονός που αποδεικνύει κακοποίηση κατ’ εξακολούθηση. Ο 50χρονος έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί σήμερα για τις πράξεις που τον βαρύνουν. Οπως και η 32χρονη, διώκεται για ενδοοικογενειακή σωματική κακοποίηση, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και έκθεση σε κίνδυνο. Εξάλλου, την προσεχή Δευτέρα θα απολογηθεί ο βιολογικός πατέρας των παιδιών, καθώς η 32χρονη τον υπέδειξε ως υπαίτιο της κατάστασης των παιδιών τους. Τα αδελφάκια φιλοξενούνται στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Λάρισας και οι δικαστικές Αρχές θα αποφασίσουν τις ερχόμενες ημέρες για την τύχη τους. Ο βιολογικός τους πατέρας διεκδικεί την κηδεμονία τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img
spot_img
spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα

spot_img
spot_img