Θα γίνει στα Ιεροσόλυμα, από τον Πατριάρχη Θεόφιλο. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον Γ. Γεραπετρίτη
Αύριο το πρωί θα τελεστεί η χειροτονία του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά, Φαράν και Ραϊθώ και ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης του Θεοβαδίστου Ορους Σινά, Συμεών, στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο. Σήμερα, Σάββατο 18 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη συνάντησή του με τον Πατριάρχη.
Στη συνέχεια θα γίνει η ιδιόχειρη υπογραφή του θεοφιλεστάτου στον Κώδικα Υπομνημάτων στην Αρχιγραμματεία του Πατριαρχείου, ενώ το απόγευμα θα δοθεί το Μεγάλο Μήνυμα στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Τη Δευτέρα, πριν από την αναχώρησή του για τη μονή, ο κ. Συμεών θα έχει εκ νέου συνάντηση με τον μακαριότατο.
Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί σε υψηλό επίπεδο στη χειροτονία, καθώς στα Ιεροσόλυμα θα μεταβεί ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος θα απευθύνει και χαιρετισμό. Παρών θα είναι επίσης ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής. Υπενθυμίζεται ότι οι κ. Γεραπετρίτης και Καλαντζής συμμετείχαν στη διπλωματική αποστολή για τις συζητήσεις με την Αίγυπτο, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για το καθεστώς της Μονής Σινά.
Ο κ. Γεραπετρίτης, σε προχθεσινή του ομιλία από το βήμα της Βουλής, τόνισε ότι η κυβέρνηση εργάζεται ώστε να υπάρξει συμφωνία με την Αίγυπτο για τη μονή. Εχουν περάσει σχεδόν 52 χρόνια από την τελευταία φορά που η Σιωνίτιδα Εκκλησία έζησε ημέρες χειροτονίας Αρχιεπισκόπου Σινά, όταν στις 23 Δεκεμβρίου 1973 ο Πατριάρχης Βενέδικτος χειροτονούσε τον 38χρονο τότε αρχιμανδρίτη Δαμιανό Σαμαρτζή.
Παράλληλα, τριήμερο χειροτονιών αρχίζει σήμερα και στην Εκκλησία της Ελλάδος, καθώς τελούνται οι χειροτονίες των νέων βοηθών επισκόπων που εξελέγησαν από την Ιεραρχία την περασμένη εβδομάδα. Σήμερα, Σάββατο, θα χειροτονηθούν ο πρωτοσύγκελος της μητροπόλεως Βεροίας, εψηφισμένος επίσκοπος Δομενίκου Αθηναγόρας, στον παλαιό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Βεροίας, και ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, εψηφισμένος επίσκοπος Χριστουπόλεως Βαρνάβας, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.
Στον ίδιο ναό θα τελεστούν επίσης οι χειροτονίες, αύριο, Κυριακή, του εψηφισμένου επισκόπου Επιδαύρου, Νικοδήμου, και τη Δευτέρα του εψηφισμένου επισκόπου Ταλαντίου, Θεολόγου.