Μια γυναίκα έφερε στον κόσμο το μωρό της μέσα σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ μεταφερόταν εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.
Η ετοιμόγεννη γυναίκα είχε αρχικά μεταβεί στο Κέντρο Υγείας Ηράκλειας, όπου οι γιατροί έκριναν ότι απαιτείται άμεση διακομιδή. Στην αποστολή συμμετείχαν γιατρός, νοσηλευτής και μαία, οι οποίοι συνόδευσαν την ασθενή κατά τη μεταφορά της.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ξεκίνησε πρόωρα ο τοκετός και οι γιατροί, μαζί με τη μαία, προχώρησαν άμεσα στη διαδικασία γέννησης μέσα στο ασθενοφόρο. Το νεογέννητο παρουσίασε κυάνωση και αναπνευστικά προβλήματα, με το ιατρικό προσωπικό και τους διασώστες να δίνουν μάχη για να το κρατήσουν στη ζωή.
Μόλις το ασθενοφόρο έφτασε στο νοσοκομείο, το μωρό επανήλθε και ακούστηκε το πρώτο του κλάμα. Αμέσως μεταφέρθηκε στο παιδιατρικό τμήμα, τοποθετήθηκε σε θερμοκοιτίδα και παρακολουθείται από τους παιδιάτρους. Λόγω πιθανής προωρότητας, εξετάζεται η μεταφορά του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για περαιτέρω φροντίδα.


