Μετά το αεροπορικό υπερθέαμα του Φλοίσβου προχθές Κυριακή (09.11.2205) ο Επισμηναγός Γιώργος Σωτηρίου έκλεψε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις με το F-16 της ομάδας «Ζευς» σε αεροπορική επίδειξη πάνω από το Ηράκλειο.
Το Ηράκλειο γιόρταζε σήμερα (11.11.2025) τον Πολιούχο του, Άγιο Μηνά και το F-16 «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν εκεί για να προσφέρει μια συγκλονιστική αεροπορική επίδειξη στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να το θαυμάσει.
Με ελιγμούς, διελεύσεις με υψηλές ταχύτητες και κινήσεις που απαιτούν ιδιαίτερες ικανότητες, ψυχραιμία αλλά και εμπειρία, ο Έλληνας ιπτάμενος απέδειξε γιατί η χώρα μας διαθέτει μερικούς από τους καλύτερους πιλότους στον κόσμο.
Με χειροκροτήματα και επιφωνήματα, που προκαλούσαν οι ριψοκίνδυνοι ελιγμοί του F-16 «Ζευς», οι Ηρακλειώτες κοιτούσαν «κολλημένοι» τον ουρανό, απολαμβάνοντας την αεροπορική επίδειξη του Επισμηναγού που προσέφερε χαρά και ένα ολοκληρωμένο σόου σε μικρούς και μεγάλους.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή (09.11.2025) η Πολεμική Αεροπορία γιόρτασε τον Προστάτη της, Αρχάγγελο Μιχαήλ, με μια απίστευτη αεροπορική επίδειξη στον Φλοίσβο του Φαλήρου, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σε αυτή συμμετείχε το παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον των γαλανόλευκων «φτερών» με μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-35, Rafale, F-16 «Ζευς» αλλά και αεροσκάφη τύπου Harvard, Texan και Spitfire.







