Η πριγκίπισσα Ειρήνη, αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας, έφυγε από τη ζωή χθες στη Μαδρίτη, αφήνοντας πίσω της μια μεγάλη κληρονομιά στην οικογένειά της και στην ελληνική ιστορία.
Η κηδεία και η ταφή της θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου, στο Τατόι, κοντά στον αδελφό της Κωνσταντίνο και τους γονείς της, Παύλο και Φρειδερίκη.
Πριν από αυτή τη στιγμή, η σορός της θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα το Σάββατο, 17 Ιανουαρίου, στον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό των Αγίων Ανδρέα και Δημητρίου στη Μαδρίτη. Στη συνέχεια, η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στην Αθήνα, πιθανότατα στον Μητροπολιτικό Ναό, και μετά η πριγκίπισσα θα ταφεί στους οικογενειακούς τάφους.
Τους τελευταίους μήνες η υγεία της είχε επιδεινωθεί σημαντικά. Παρόλα αυτά, μέχρι τις αρχές του 2025, εξακολουθούσε να συνοδεύει την αδελφή της, βασίλισσα Σοφία, σε εκδηλώσεις και επίσημες εμφανίσεις, αν και πλέον χρησιμοποιούσε αναπηρικό αμαξίδιο. Η τελευταία της δημόσια εμφάνιση έγινε τον Φεβρουάριο του 2025, κατά τον γάμο του ανιψιού της, πρίγκιπα Νικολάου, με τη Χρυσή Βαρδινογιάννη στην Αθήνα.

