Σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια ανέδειξε περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακήςστην οδό Αγίου Αλεξάνδρου, στο Παλαιό Φάληρο. Ζαρντινιέρες αποκολλήθηκαν αιφνιδιαστικά και κατέπεσαν στο πεζοδρόμιο, ακριβώς μπροστά από κατάστημα της περιοχής, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους και τους διερχόμενους.
Η πτώση είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών, ενώ θραύσματα από τις ζαρντινιέρες διασκορπίστηκαν σε μεγάλη έκταση στο πεζοδρόμιο. Παρά τη σοβαρότητα του συμβάντος, δεν υπήρξε τραυματισμός, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν περνούσε πεζός από το σημείο.
Ωστόσο, το περιστατικό φαίνεται να μην αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση. Κάτοικοι της περιοχής, μιλώντας στο Action24, επισημαίνουν ότι υπάρχουν και άλλες ζαρντινιέρες στην ίδια οδό αλλά και σε γειτονικά σημεία, οι οποίες εμφανίζονται χαλαρές ή κακοσυντηρημένες. Όπως τονίζουν, η εικόνα αυτή δημιουργεί εύλογη ανησυχία, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να αποκολληθούν ανά πάσα στιγμή, με απρόβλεπτες συνέπειες.
Αναμφίβολα, το σοβαρό αυτό συμβάν φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της συντήρησης κατασκευών και εξοπλισμού σε κοινόχρηστους χώρους, αλλά και την ανάγκη για έγκαιρους ελέγχους, ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.


