«Μίλησε» το κινητό του σμηνάρχου
Νέες φωτογραφίες από το κινητό τηλέφωνο του 54χρονου σμηνάρχου, που έχει προφυλακιστεί για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας, έρχονται στο φως και ρίχνουν περισσότερο φως στις επαφές του.
Οι εικόνες αυτές καταγράφουν στιγμές από το ταξίδι του Έλληνα αξιωματικού στην Κίνα, το φθινόπωρο του 2024. Σε αυτές εμφανίζεται ο ίδιος δίπλα στον άνδρα που φέρεται να τον στρατολόγησε, γνωστό με το ψευδώνυμο «Στίβεν», ενώ ποζάρουν χαρακτηριστικά στο εμβληματικό Σινικό Τείχος.
Σε μία από τις φωτογραφίες, ωστόσο, διακρίνεται και τρίτο πρόσωπο: σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, πρόκειται για έναν Κινέζο με την κωδική ονομασία «Γουίλιαμ», ο οποίος φέρεται να κατέχει ιεραρχικά ανώτερη θέση από τον «Στίβεν» στο δίκτυο που χειριζόταν τον Έλληνα σμήναρχο.
Οι αποκαλύψεις αυτές ενισχύουν την εικόνα μιας οργανωμένης προσέγγισης, με τον «Στίβεν» να λειτουργεί ως άμεσος σύνδεσμος («χειριστής») και τον «Γουίλιαμ» ως πιθανό προϊστάμενό του, στο πλαίσιο της υπόθεσης που έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον στις αρχές.


