Αίτημα να εξεταστεί από επιτροπή του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας υπέβαλε η Ρούλα Πισπιρίγκου, προκειμένου να διαπιστωθεί το ποσοστό αναπηρίας της, λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση εικόνας όπου εμφανίζεται να περπατά με μπαστούνι.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η δικηγόρος της, κυρία Πανταζή, ανέφερε ότι «συνήθως το ποσοστό που αξιολογείται ως σημαντικό και οδηγεί σε τυχόν αποφυλάκιση είναι στο 70%». Όπως υποστήριξε, «η εικόνα της κυρίας Πισπιρίγκου αποδεικνύει ότι τα προβλήματα υγείας είναι και σοβαρά και υπαρκτά. Το αυτοάνοσο με το οποίο έχει διαγνωστεί την έχει οδηγήσει σε ακινησία και έχει ζητήματα σταθερότητας. Είναι ημέρες που δεν μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι της».
Η ίδια σημείωσε ότι αναμένονται τα αποτελέσματα της επιτροπής, ώστε να αποφασιστούν οι επόμενες νομικές κινήσεις. «Εφόσον το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο το κρίνει, μπορεί να συνεχίσει την κράτησή της σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα της παρέχει την κατάλληλη θεραπεία. Υπάρχει και η σκέψη της κατ’ οίκον έκτισης, θα εξεταστεί αν προβλέπεται για τη συγκεκριμένη περίπτωση», ανέφερε χαρακτηριστικά.


