Απαγόρευση πατινιών σε ανηλίκους – Ο μηχανισμός πιστοποίησης μέσω Kids Wallet
Μέσω της εφαρμογής «Kids Wallet» θα ελέγχεται πλέον η ηλικία των χρηστών ηλεκτρικών πατινιών, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου.
Σε συνέντευξή του στο Action24, ο υπουργός εξήγησε ότι ο στόχος είναι η χρήση του συγκεκριμένου μηχανισμού πιστοποίησης, ο οποίος ήδη λειτουργεί για την αγορά αλκοόλ, καπνικών και στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, και στα πατίνια, μετά από συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία.
Μάλιστα ανέφερε ότι υπάρχει σχετική συζήτηση με τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Μεταφορών, ώστε ο ίδιος μηχανισμός να επεκταθεί και στα ηλεκτρικά πατίνια.
Συγκεκριμένα, οι χρήστες θα πρέπει να σκανάρουν την ηλικία τους και, σε περίπτωση που δεν πληρούνται τα κριτήρια ενηλικίωσης, τα οχήματα δεν θα ξεκλειδώνουν.

