Εξώδικη διαμαρτυρία προς την ιστοσελίδα «dimokratia.gr», απέστειλε ο κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, με την οποία διαμαρτύρεται για στοχοποίηση μέσω του δημοσιεύματος της ιστοσελίδας , που αναρτήθηκε στις 18/05/2026 με τίτλο : «Αλαζόνας και αμετανόητος ο ανηψιός του Μητσοτάκη» και υπότιτλο «δυναμική επανεμφάνιση επιχείρησε μέσω του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας ο «χρυσός ανηψιός» και πρωταίτιος των παρακολουθήσεων».
Στην εξώδικη διαμαρτυρία του ο κ. Δημητριάδης, μεταξύ άλλων τονίζει επίσης συγκεκριμένα σημεία του δημοσιεύματος, :
« – « Να κάνει δυναμικό…comeback στο εσωκομματικό τερέν επιχείρησε ο πάλαι ποτέ
«χρυσός ανιψιός» του πρωθυπουργού, ο οποίος καθαιρέθηκε λόγω του βρόμικου
ρόλου του στο σκάνδαλο των υποκλοπών Γρηγόρης Δημητριάδης».
– «Ο πρωταίτιος των παρακολουθήσεων πολιτικών φίλων και αντιπάλων,
επιχειρηματιών, δημοσιογράφων, ακόμα και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων
βρήκε αφορμή το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να επιστρέψει μετά βαΐων
και κλάδων, καθώς όχι μόνο παραβρέθηκε στις εργασίες του, αλλά το χρησιμοποίησε και
ως μέσο αυτοπροβολής και αυτο-ξεπλύματος».
– «Όσο για τους υπόλοιπους «γαλάζιους» συνέδρους, λίγοι τόλμησαν να ψελλίσουν
μισή κουβέντα για τον…αρχικοριό που βρέθηκε ξανά ανάμεσά τους».
– Αξίζει να σημειωθεί πως στο συνέδριο της κεντροδεξιάς παράταξης βρίσκονταν και
αρκετοί από εκείνους που έπεσαν θύμα του Predator, επομένως όλο αυτό το σόου
του πρωθυπουργικού ανιψιού ήταν εκτός από προκλητικό και καθόλα άβολο».»
Η απάντηση της ιστοσελίδας «dimokratia.gr».
Το άρθρο της ιστοσελίδας «dimokratia.gr», δεν έγραφε τίποτα περισσότερο από όσα αναγράφονταν στο τύπο, μετά την συνέντευξη του κ. Δημητριάδη στην εφημερίδα «Realnews»( «…Κύριε Δημητριάδη, είναι η πρώτη φορά που δίνετε συνέντευξη. Γιατί έως τώρα ήσασταν σιωπηλός;Δεν είχα τοποθετηθεί δημόσια διότι δεν αισθανόμουν μέχρι τώρα ότι έχω κάτι να πω.
Σας εμπλέκουν στην υπόθεση των υποκλοπών. Τι απαντάτε;
Εγώ ανέλαβα την πολιτική ευθύνη για να προστατέψω την κυβέρνηση, τις μυστικές υπηρεσίες, την παράταξή μου, αλλά πάνω από όλα την πατρίδα. Τίποτα παραπάνω…»), αλλά και τα όσα είπαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως :
– «Τη συνέντευξή του κ. Δημητριάδη στη Realnews σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.
«Σήμερα έχουμε δύο συνεντεύξεις που επιβεβαιώνουν την παρακμή του κράτους δικαίου στη χώρα με ευθύνη του Πρωθυπουργού. Από τη μία πλευρά, ο ανιψιός του και «εθνικός ωτακουστής» κάνει μαθήματα υψηλής πολιτικής, αντί να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη για τις πράξεις του. Και από την άλλη, ο κ. Μενουδάκος, πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής που έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, μας λέει ότι είναι αδιανόητη η μη εφαρμογή αποφάσεων του ανώτατου δικαστηρίου στη χώρα καθώς και ότι δεν μπορεί μια ομάδα ιδιωτών να οργάνωσε αυτό το παρακράτος δείχνοντας την κυβέρνηση.»
– Κώστας Τσουκαλάς εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ :«Ο κ. Δημητριάδης από θέση αφ’ υψηλού στο απυρόβλητο χάρη στις μεθοδεύσεις συγκάλυψης του θείου του και πρωθυπουργού, δίνει συνέντευξη επιδιώκοντας την πολιτική του νεκρανάσταση», δήλωσε ο κ. Τσουκαλάς και πρόσθεσε πώς “ο επιτελικός ωτακουστής”, (εξουσιοδοτούμενος βάσει της 344 απόφασης, ΦΕΚ 2659/2021, «με εντολή πρωθυπουργού να υπογράφει έγγραφα, πράξεις και αποφάσεις που αφορούν στην Ε.Υ.Π»), μας πληροφορεί ότι “έγινε θυσία” για να προστατεύσει την κυβέρνηση, την παράταξη, τις μυστικές υπηρεσίες και την πατρίδα(!)».
– ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Αποκάλυψη! Πλήρης δικαίωση για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ο Δημητριάδης έδειξε Μητσοτάκη, άρα λειτούργησε ως εντολοδόχος. Ο πρωθυπουργός το αποδέχεται ή θα απαντήσει; Πόσο μπορεί να σιωπά; Φοβάται να μιλήσει ο θείος μην του πει κι άλλα ο ανιψιός;
Παραδέχεται ότι η συγκάλυψη έγινε για το κόμμα και την οικογένεια.
Παραδέχεται ότι κινούσε τα νήματα της ΕΥΠ – Predator.
Καλύπτει το πραξικόπημα του Αρείου Πάγου.
Ο κ. Δημητριάδης εκπροσωπεί την Ομερτά. Αυτός είναι το χέρι του παρακράτους
Η σημερινή συνέντευξη στην Realnews επιβεβαιώνει ότι η μόνη υπηρεσία που μπορεί να παρέχει ο Μητσοτάκης προς τη Δημοκρατία που πλήγωσε πολλαπλώς είναι η παραίτησή του.
Η συνέντευξη του κ. Δημητριάδη, ανιψιού του πρωθυπουργού και πρώην Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης, είναι άθροισμα υποκρισίας, αλλά και προκλήσεων.
Αναφέρει ότι ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για να προστατέψει την κυβέρνηση, τις μυστικές υπηρεσίες, την παράταξή του, αλλά πάνω από όλα την πατρίδα.
Πώς ανέλαβε την ευθύνη; Παραιτούμενος και σιωπώντας; Η ανάληψη ευθυνών απαιτεί δημόσια λογοδοσία και τοποθέτηση. Επίσης, πώς αντιλαμβάνεται την προστασία των συμφερόντων όλων των παραπάνω ο κ. Δημητριάδης είναι ένα θέμα.»
Επίσης η ιστοσελίδα «dimokratia.gr», δεν είπε ποτέ ότι ο κ. Δημητριάδης διώκεται ή αντιμετωπίζει κατηγορίες για τις υποκλοπές
