Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό ενός 48χρονου κρατουμένου, ο οποίος κατάφερε να αποδράσει το πρωί της Τρίτης 2/6 από τις φυλακές Κορυδαλλού. Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πειραιά με την κατηγορία της απελευθέρωσης κρατουμένου, ενώ παράλληλα έχει κινηθεί και η πειθαρχική διαδικασία εις βάρος τους.
Ο 48χρονος, ο οποίος εξέτιε ποινή φυλάκισης για υποθέσεις ναρκωτικών, εργαζόταν στην Κεντρική Αποθήκη Υλικού Σωφρονιστικών Καταστημάτων, η οποία στεγάζεται σε ανεξάρτητο κτίριο από τις δικαστικές φυλακές. Η απόδραση πραγματοποιήθηκε την ώρα που ο κρατούμενος συμμετείχε στη διαδικασία τροφοδοσίας των φυλακών με ψωμί.
Ο δραπέτης είχε συλληφθεί αρχικά στο Ναύπλιο, μεταφέρθηκε στην Κέρκυρα και τον περασμένο Απρίλιο κατέληξε στον Κορυδαλλό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αρμόδιο Συμβούλιο τον είχε κρίνει κατάλληλο για τη λήψη τακτικών αδειών. Μάλιστα, το τελευταίο εξάμηνο είχε λάβει τρεις άδειες, τις οποίες τήρησε στο έπακρο, επιστρέφοντας κανονικά και εμπρόθεσμα στο σωφρονιστικό κατάστημα.
Δείτε επίσης:
