Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (07.07.2026) στην παλαιά εθνική οδό Λαμίας – Θερμοπυλών, στο ύψος του αγάλματος του Λεωνίδα, όταν όχημα παρέσυρε ηλικιωμένη γυναίκα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για περίπου 75χρονη τουρίστρια από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία είχε αποβιβαστεί από τουριστικό λεωφορείο μαζί με το γκρουπ της. Η γυναίκα επιχείρησε να διασχίσει τον δρόμο προκειμένου να επισκεφθεί το άγαλμα του Λεωνίδα, όταν, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.
Όπως μεταδίδει το LamiaReport, το όχημα οδηγούσε νεαρή γυναίκα, η οποία κινούνταν από τις Θερμοπύλες προς τη Λαμία. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η οδηγός δεν ανέπτυσσε μεγάλη ταχύτητα, ωστόσο δεν κατάφερε να αποφύγει τη σύγκρουση με την πεζή.
Από την παράσυρση, η ηλικιωμένη υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο ένα πόδι, ενώ κατά την πτώση της χτύπησε και στο κεφάλι. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, για λίγα λεπτά φάνηκε να χάνει τις αισθήσεις της, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους παρευρισκόμενους.
Στο σημείο επικράτησε αναστάτωση, καθώς στην περιοχή εκτελούνται εργασίες για τη διαμόρφωση της εισόδου προς τον ιστορικό χώρο και το Μουσείο. Η ξεναγός του γκρουπ έσπευσε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, ενώ εργαζόμενοι στο έργο χρησιμοποίησαν ομπρέλα για να προστατεύσουν από τον ήλιο τόσο την τραυματία όσο και όσους της παρείχαν βοήθεια.
Λίγη ώρα αργότερα έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Οι διασώστες ακινητοποίησαν με προσοχή την τραυματία, την τοποθέτησαν σε φορείο και τη μετέφεραν στο Νοσοκομείο Λαμίας για την παροχή της απαραίτητης ιατρικής φροντίδας.
Στην περιοχή βρέθηκαν επίσης πληρώματα της Τροχαίας Λαμίας και του Β’ Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας, τα οποία προχώρησαν στις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απέκλεισαν προσωρινά το σημείο, ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής απομάκρυνση της τραυματία και να αποφευχθεί νέο ατύχημα.
