Συνολικά τέσσερις κατηγορίες, δύο σε βαθμό κακουργήματος και δύο σε βαθμό πλημμελήματος, απήγγειλε ο Εισαγγελέας στους δύο συλληφθέντες για τη χθεσινή (9/7) ισχυρή έκρηξη βυτιοφόρου στον Ασπρόπυργο, η οποία άφησε πίσω της 14 τραυματίες, με τους τέσσερις εξ αυτών να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.
Οι δύο άνδρες διώκονται, κατά περίπτωση, για τα κακουργήματα της έκρηξης και του εμπρησμού από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο.
Παράλληλα, αντιμετωπίζουν τις πλημμεληματικές κατηγορίες της βαριάς σωματικής βλάβης από αμέλεια, καθώς και της μη λήψης και τήρησης των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας.
Η δικογραφία έχει ήδη διαβιβαστεί σε τακτικό ανακριτή, ενώπιον του οποίου παραπέμπονται οι κατηγορούμενοι προκειμένου να απολογηθούν.
Στο μικροσκόπιο και άλλα πρόσωπα. Η δικαστική έρευνα που ξεκινά αναμένεται να ρίξει φως στα ακριβή αίτια του συμβάντος.
Μέσα από την κύρια ανάκριση θα κριθεί αν οι πράξεις ή οι παραλείψεις και άλλων προσώπων αποδείχθηκαν κρίσιμες για την έκρηξη, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί η ποινική δίωξη και σε νέους κατηγορουμένους.
