Περιορίστηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτη (16/7) σε δασική έκταση στην Αγία Παρασκευή Μάνδρας – Ειδυλλίας.
Σύμφωνα με ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, το συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά τις 14:40, αρχικά σε χαμηλή βλάστηση και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε δασικό οικοσύστημα.
Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα ισχυρές επίγειες δυνάμεις, οι οποίες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο το μέτωπο μέσα σε 40 λεπτά.
Για την επιχείρηση κατάσβεσης κινητοποιήθηκαν 115 πυροσβέστες με πέντε πεζοπόρα τμήματα της 1ης ΕΜΟΔΕ και 35 οχήματα, ενώ από αέρος συνέδραμαν πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Παράλληλα, συνδρομή προσέφεραν υδροφόρες και μηχανήματα έργου του δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας.
Όπως υπογραμμίζεται από την Πυροσβεστική, η περιοχή βρισκόταν σήμερα σε καθεστώς υψηλού κινδύνου για πυρκαγιές (κατηγορία 3). Επιπλέον, στο σημείο μετέβη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, προκειμένου να ερευνήσει τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά.
Παράλληλα εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην περιοχή των Βιλίων προχώρησε η ΕΛΑΣ.
Ειδικότερα πραγματοποιούνται οι παρακάτω εκτροπές κυκλοφορίας:
1) Επαρχιακή οδός Οινόης-Πόρτο Γερμενού, από το ύψος των Βιλίων στο ρεύμα προς Πόρτο Γερμενό
2) Επαρχιακή οδός Αλεποχωρίου-Βιλίων, από το ύψος του Αλεποχωρίου στο ρεύμα προς Πόρτο Γερμενό
3) Από τον οικισμό Αγ. Γεωργίου προς Πόρτο Γερμενο.
