Συνελλήφθη Ισραηλινός για την πυρκαγία στο Ρέθυμνο

Χειροπέδες σε 35χρονο για τη φωτιά στο νότιο Ρέθυμνο

Στη σύλληψη ενός 35χρονου υπηκόου Ισραήλ προχώρησαν οι ανακριτικές αρχές της Πυροσβεστικής, ως υπεύθυνου για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή 14 Αυγούστου στη Δημοτική Ενότητα Φοίνικα του Δήμου Αγίου Βασιλείου, στο νότιο Ρέθυμνο.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 35χρονος άναψε ψησταριά εν μέσω ημέρας με πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (Κατηγορία Κινδύνου 4), με αποτέλεσμα οι σπίθες να προκαλέσουν ανεξέλεγκτη εστία. Η φωτιά απείλησε να πάρει μεγάλες διαστάσεις, αλλά τέθηκε υπό έλεγχο μετά από τέσσερις ώρες μάχης από ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Ο συλληφθείς αντιμετωπίζει την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και οδηγείται στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος, από την αρχή του έτους έως τις 15 Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί 716 διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους άνω του 1,1 εκατομμυρίου ευρώ, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 297 συλλήψεις για εμπρησμό, με τη συντριπτική πλειονότητα (σχεδόν 90%) να οφείλεται σε ανθρώπινη αμέλεια.

Advertisement 4