Κόλαφος για Γιώργο

Η «αναρχοαυτόνομη» στάση και δράση του βουλευτή Β΄ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας Πάνου Καμμένου φαίνεται ότι κομίζει πολλές και ενδιαφέρουσες ειδήσεις. Ισως δε να προκαλέσει ραγδαίες εξελίξεις σε πάμπολλα επίπεδα – πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και δικαστικό.

Ο λόγος γίνεται για τον χαρακτηρισμό του πρωθυπουργού από τον Πάνο Καμμένο με το διόλου κοσμητικό «έμμισθος broker των διεθνών κερδοσκόπων» και την επιμονή του γαλάζιου βουλευτή σ’ αυτή τη μομφή προς το πρόσωπο του κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Καμμένος απάντησε στις προκλήσεις και τις παρατηρήσεις που δεχόταν (ένθεν κακείθεν) με μια πρώτη δόση από στοιχεία που έχει στην κατοχή του σχετικά με ένα αμαρτωλό CDS (ασφάλιστρο κινδύνου), το οποίο, αλλάζοντας χέρια την κατάλληλη ώρα και στιγμή, απέφερε στους… ενημερωμένους κατόχους του υπεραξία που τώρα φτάνει τα 26 δισ ευρώ.

Η Informed Judgement Partners, η εταιρία που διαχειρίστηκε το προαναφερθέν CDS, συνδέεται, μέσω προσώπων που παίζουν κομβικό ρόλο στη διοικητική της άλυσο, με τον κ. Γεώργιο Παπανδρέου. Υπό το φως των αποκαλύψεων Καμμένου, ίσως να καταστεί ευκολότερο να ερμηνευθούν πρωτοβουλίες, κινήσεις και δηλώσεις που έγιναν από μέλη του υπουργικού συμβουλίου και μέχρι πρότινος φάνταζαν από βλακώδεις και αυτοκαταστροφικές έως ύποπτες.

Οι σκιές που πέφτουν πλέον στο Μέγαρο Μαξίμου είναι πάρα πολλές και κυριολεκτικά ασήκωτες. Η κυβέρνηση και ειδικά ο επικεφαλής της έχουν δαπανήσει το σύνολο του πολιτικού κεφαλαίου που διέθεταν τον Οκτώβριο του 2009 και καλό είναι να το παραδεχτούν όσο πιο σύντομα γίνεται.

Τέλος, οι ασχολούμενοι με την πολιτική, τη δημοσιογραφία, την οικονομία και εν γένει με τον δημόσιο βίο πρέπει να γνωρίζουν ότι τα γεγονότα δεν συνιστούν προσωπική άποψη. Είναι γεγονότα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα