Είναι ανάλγητοι

Η «δημοκρατία» στο χθεσινό φύλλο της είχε εκτενές ρεπορτάζ για τις εξαγγελίες του πανικόβλητου και εγκληματικά άσχετου περί τα οικονομικά κ. Βενιζέλου. Ο υπουργός Οικονομικών λέγοντας «εργασιακή εφεδρεία» εννοεί την ομηρία -υπό την απειλή της απόλυσης- περίπου 150.000 υπαλλήλων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, υιοθετώντας όλα τα δοκιμασμένα τερτίπια του κόμματος της πλειοψηφίας που δεν δείχνει να αλλάζει νοοτροπία και μεθόδους όσος καιρός κι αν περάσει.

Η αδίστακτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που παίζει χωρίς αιδώ και έλεος με τις ζωές, την αξιοπρέπεια και το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, διέστρεψε την πρόταση της «εργασιακής εφεδρείας» της Νέας Δημοκρατίας. Την κατέστησε από εφεδρεία σε προθάλαμο απόλυσης-εξπρές (μέσα σε 12 μήνες), ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση μιλούσε για κλιμακωτές τριετίες – ανάλογα με την ηλικία του εργαζομένου. Ομως, οι γκεμπελίσκοι του Κινήματος χρησιμοποίησαν την ίδια φράση, «εργασιακή εφεδρεία», ως προπαγανδιστικό πυροτέχνημα, για να δείξουν προγραμματική ταύτιση με την αξιωματική αντιπολίτευση!

Αγνοώντας την κοινωνική αναταραχή και τη μεγάλη επιβάρυνση που θα επιφέρουν οι σχεδόν άμεσες, αθρόες απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (μείωση κατανάλωσης, αύξηση δικαιούχων επιδομάτων ανεργίας, στέρηση εσόδων από τα ασφαλιστικά ταμεία κ.ά), ο ανάλγητος κ. Βενιζέλος κραδαίνει τον πέλεκυ της ανέχειας και της εξαθλίωσης πάνω από τα κεφάλια μυριάδων συμπολιτών μας.

Ο βασικός στόχος είναι βαθιά μικροκομματικός και ποταπός. Αφού η κάνουλα των διορισμών έχει στενέψει, παρά τα «παράθυρα» που προσφέρει ο θεσμός των ΜΚΟ, το ΠΑΣΟΚ θα παίξει δυνατά το χαρτί της απειλής της απόλυσης: «Ψηφίστε μας για να περάσετε από το Καθαρτήριο της εφεδρείας στον Παράδεισο της μη απόλυσης!».

Ο ελληνικός λαός οφείλει στον εαυτό του την… απαλλαγή από τον παπανδρεϊκό ζόφο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα