Ουδέν κρυπτόν υπό τον λαό

Οι εκλογές και η αλλαγή μιας κυβέρνησης είναι εξελίξεις που δεν γίνεται να αγνοηθούν. Ούτε η διαμόρφωση διαφορετικού κλίματος, σε παγκόσμιο επίπεδο, για το ελληνικό ζήτημα είναι «λεπτομέρεια», η οποία μπορεί να τεθεί εκτός της ημερησίας διατάξεως της πολιτικής ζωής του τόπου.

Ομοίως και η πάνδημη αποδοκιμασία στην εφαρμοσθείσα πολιτική των παρελθόντων ετών είναι σημαντική και δεν μπορεί να τεθεί εκτός δημοσιότητας, να ξεχαστεί λες και δεν έχει συμβεί τίποτα. Πάνω απ’ όλα και πριν απ’ όλα δεν μπορεί να αποφευχθεί μια συζήτηση εντός των κομματικών σχηματισμών για όλα αυτά!

Κι όμως, στη Νέα Δημοκρατία υπάρχουν σκέψεις για το αντίθετο. Αύριο έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, όπου υπάρχει το… σενάριο να μη μιλήσουν οι βουλευτές!

Κοντολογίς, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού θα έχουν την υποχρέωση να πάνε, να ακούσουν, να χειροκροτήσουν και να αποχωρήσουν ησύχως. Αν ισχύσει ο σχεδιασμός, τότε κάποιοι αγνοούν την πραγματικότητα και έχουν την ψευδαίσθηση ότι ο στρουθοκαμηλισμός μπορεί να φέρει, έστω πρόσκαιρα, θετικά αποτελέσματα.

Η αλήθεια πόρρω απέχει από τούτες τις ασυνάρτητες, παιδαριώδεις σκέψεις που εκφράζουν προσωπικότητες με σημαντικότατη υστέρηση συγκρότησης και δημοκρατικής παιδείας.

Το κόμμα αντιμετωπίζει πρόβλημα στρατηγικής φύσεως. Αν δεν τεθούν τα πάντα κάτω από το σκληρό φως της κριτικής, τότε η πληγή θα κακοφορμίσει και η ανασύνταξη δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.

Οι πολίτες, επειδή γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους ποιος φταίει, για ποιες αποφάσεις και σε ποιον βαθμό εκτείνεται η ευθύνη του, έστειλαν μήνυμα ηχηρό απαιτώντας από όλους και να το ακούσουν και να το σεβαστούν.

Μπορεί να μην επιτραπεί στους βουλευτές να μιλήσουν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά ουδείς δύναται να τους εμποδίσει να εκθέσουν τις απόψεις τους για τη βαριά ήττα στα ΜΜΕ.

Η «ζημιά» που θα προσπαθήσουν οι αφελείς να περιορίσουν θα είναι μεγαλύτερη. Ας επικρατήσει επιτέλους η λογική και ας μιλήσουν άπαντες!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα