Η απάντηση στην αυτοβιογραφία

Οσο καλά κι αν χτιστούν τα τείχη του ψεύδους, το φως της αλήθειας θα βρει μια χαραμάδα, θα περάσει και θα φωτίσει τα σκότη. Μπορεί αυτό να γίνει γρήγορα, μπορεί αργότερα, αλλά θα γίνει. Η ίδια η κτίση, εφόσον είναι κάτι που στηρίζει την ύπαρξή της σε νόμους επαληθεύσιμους και αποτελεί μια από τις εκδηλώσεις του θείου, τελικά προάγει το αληθές σε βάρος του ψεύδους και αναδεικνύει την ισχύ του ακριβούς που εκθρονίζει πάντοτε την ανακρίβεια.

Στην τρίτομη αυτοβιογραφία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, που τιτλοφορείτο «Χωρίς τίτλο» και η οποία διατέθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα «Το Βήμα», εντοπίστηκαν ουκ ολίγα λάθη, ανακρίβειες, αποσιωπήσεις σημαντικών γεγονότων.

Αυτό είναι αναμενόμενο, μια και κάθε τέτοιο έργο είθισται να εξωραΐζει τον βίο και την πολιτεία του αυτοβιογραφούμενου.

Επίσης, είναι κατανοητή η πρόθεση του τέως βασιλιά να εναρμονίσει (εκ των υστέρων) τη δική του καταγεγραμμένη νοοτροπία και κοσμοθεωρία με την κυρίαρχη ιδεολογία των καιρών μας.

Ωστόσο, αν και ευεξήγητη η στάση, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή ούτε από τους ιστορικούς και τους ερευνητές – και πολλώ δε μάλλον από τους πολίτες. Μόνο η ιστορική αλήθεια και η ακρίβεια μπορούν να ωφελήσουν τον λαό να μην επαναλάβει λάθη που διέπραξε στο παρελθόν και να υπηρετήσει τις αρχές και τις αξίες που δόξασαν το έθνος.

Γι’ αυτό η «κυριακάτικη δημοκρατία», την ερχόμενη Κυριακή 17 Ιανουαρίου, θα περιλαμβάνει στην πλήρη έκδοσή της το βιβλίο που λέει όλη την αλήθεια για τον ρόλο του Στέμματος στον 20ό αιώνα: Το βιβλίο έχει τίτλο «Βασιλεύς Κωνσταντίνος Β΄. Οσα “είπε” και όσα… δεν είπε».

Αυτό είναι η πλήρης και εμπεριστατωμένη απάντηση στην τρίτομη αυτοβιογραφία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που διένειμε η εφημερίδα «Το Βήμα».

Η σύγκρουση με τον Παπάγο, τα γεγονότα 1964-67, το σχέδιο «Προμηθεύς» και η 21η Απριλίου περιγράφονται ως έχουν και με πληθώρα ιστορικών ντοκουμέντων. Μη χάσετε την «κυριακάτικη δημοκρατία»!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα