Τσαντίρ μαχαλάς η πρωτεύουσα

Η κακογουστιά δεν είναι «ατύχημα». Υπάρχει και επικρατεί, επειδή έχει αρκετούς οπαδούς – κυρίως στα υψηλά κλιμάκια της εξουσίας. Αυτή είναι μία από τις πρώτες σκέψεις που κάνει οποιοσδήποτε διαβάτης περάσει από την πλατεία Συντάγματος και αντικρίσει αυτό το ιστορικό σημείο της πανάρχαιας πόλης να καταπλακώνεται από τη θέα ενός κακοβαλμένου, τεράστιου τροχού.

Αυτός ο τροχός της ατυχίας των Αθηναίων τείνει να μετατρέψει την καρδιά της πρωτεύουσας σε οικτρή απομίμηση λούνα παρκ με φόντο, μάλιστα, το Κοινοβούλιο.

Ωστόσο, μετά την παρατήρηση για την πρόδηλη παραβίαση όλων των κανόνων της αισθητικής έρχεται η ανησυχία. Αυτή η θηριώδης ρόδα δεν δείχνει να… στέκεται και τόσο καλά. Οι φωτογραφίες που τη δείχνουν να στηρίζεται πάνω σε ξύλινες παλέτες(!) έχουν προκαλέσει ανατριχίλα στο πανελλήνιο. Ο κ. Καμίνης ενέκρινε να στηθεί αυτό το έκτρωμα, αλλά ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη αν η κατασκευή καταρρεύσει;

Η «δημοκρατία» επισήμανε σε δημοσίευμά της: «Σφοδρές αντιδράσεις, ακόμη και στο εσωτερικό του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων, προκάλεσε η απόφαση να τοποθετηθεί η πελώρια ρόδα στην πλατεία Συντάγματος δίχως, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχουν ληφθεί οι απαραίτητες άδειες και τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας! Περαιτέρω λάδι στη… φωτιά έριξε η πληροφορία ότι στη βόλτα με τη ρόδα -που αρχικά, εντός της εορταστικής περιόδου, θα ήταν δωρεάν- από τις 15 Ιανουαρίου θα έμπαινε εισιτήριο αξίας έως 4 και 5 ευρώ, με τα κέρδη να καταλήγουν σε εταιρία, δίχως να έχει προηγηθεί διαγωνισμός! Κύκλοι του δημοτικού συμβουλίου κάνουν λόγο για σκανδαλώδεις πράξεις από την πλευρά ανθρώπων του δημάρχου Καμίνη, καθώς κάλεσαν το δημοτικό συμβούλιο να εγκρίνει -εκ των υστέρων (!)- την παραχώρηση αλλά και τη δημοπρασία για την επιλογή εργολάβου!».

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και οι ζωές των Αθηναίων πολυτιμότερες από τα σχέδια του δημάρχου, ο οποίος παρέλαβε πόλη και παραδίδει τσαντίρ μαχαλά. Γι’ αυτό η Δικαιοσύνη και οι Αρχές πρέπει να κάνουν το καθήκον τους και να εξετάσουν τη νομιμότητα και την ασφάλεια της κατασκευής και να προστατεύσουν τους πολίτες από την αυθαιρεσία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα