Αριστερά εκτός τόπου και χρόνου

Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για τις επόμενες γενεές, αλλά για τις επόμενες εκλογές. Μέσα σ’ ένα τοπίο πυρηνικής καταστροφής για την οικονομία και την κοινωνία, επιλέγει να προκαλέσει τον λαό και την κοινή λογική για να διορίσει ακόμα και «σταρ της μπάλας» στο Δημόσιο.

Η «δημοκρατία» έγραψε σχετικά: «Σε μια εποχή που εκατοντάδες χιλιάδες νέοι και νέες αναζητούν μια θέση στον ήλιο ή αναγκάζονται να πάνε στο εξωτερικό για να βρουν εργασία, μια σειρά από αθλητές και αστέρες της μπάλας δικαιώνεται στο αίτημα που είχε υποβάλει στην Πολιτεία, βρίσκοντας μόνιμη θέση εργασίας στο Ελληνικό Δημόσιο, και μάλιστα εννιά χρόνια μετά!

Πρόκειται για 156 διακεκριμένους αθλητές οι οποίοι εκμεταλλεύονται τα προνόμια που τους δίνει ένας νόμος, που έχει αλλάξει αρκετές φορές, ενώ το αίτημά τους για “τακτοποίηση” στο Δημόσιο εκκρεμούσε από το 2008. Αξίζει να επισημάνουμε ότι αρκετές περιπτώσεις αφορούν παλιότερες διακρίσεις αθλητών σε παγκόσμια ή ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, και μάλιστα ορισμένοι έχουν αμειφθεί πλουσιοπάροχα από τον αθλητισμό».

Ο πρωθυπουργός και το υπουργικό συμβούλιο δεν φαίνεται να ασχολούνται σοβαρά με την καταπολέμηση της ανεργίας. Αν το έκαναν, θα είχαν προσφέρει κίνητρα και όχι αντικίνητρα στους επιχειρηματίες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην πατρίδα μας. Ομως η υψηλή φορολογία καλά κρατεί και τώρα στο στόχαστρο της κρατικής μηχανής έχουν μπει και τα απλά… μπλοκάκια.

Ταυτόχρονα, οι διαχειριστές της εκτελεστικής εξουσίας δείχνουν να μεριμνούν μόνο για την περιχαράκωση της κομματικής πελατείας τους.

Οι Ελληνες πολίτες στην περίοδο της κρίσης μετρούν απώλειες πρωτοφανούς μεγέθους, λες και έχασε η χώρα μας μια σφοδρή πολεμική αναμέτρηση. Κι ενώ οι ίδιοι έχουν χτυπηθεί από τη φτώχεια και την ανεργία, βλέπουν την αυτοδιαφημιζόμενη ως «κοινωνικά ευαίσθητη» κυβέρνηση της Αριστεράς να θυμάται μια απόφαση του 2008 υπέρ των διακριθέντων αθλητών και να την εφαρμόζει!

Λες και οι αθλητές που έχουν διακριθεί (και κατά κανόνα κέρδισαν αρκετά από τις νίκες τους) έχουν περισσότερα δικαιώματα στη ζωή από τον άνεργο οικογενειάρχη που έχει πέσει στη μαύρη κατάθλιψη λόγω της ανημπόριας του. 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα