Η βιογραφία ενός ήρωα

Η εξέλιξη είναι σύμφυτη με το είδος μας και επειδή οι άνθρωποι δεν αρκούνται σε αυτά που έχουν. Αλλοι επιδιώκουν να καταβάλλουν προσπάθειες για να τονώσουν την υλική διάσταση του βίου τους και να κορέσουν τη δίψα τους για χρήμα, ανέσεις, ηδονές, δόξα και δύναμη. Η ύλη, βέβαια, δεν εγγυάται την αληθινή βελτίωση του τρόπου της ζωής των ανθρώπων, αλλά αυτό ουδόλως απασχολεί όσους την επιδιώκουν πάση θυσία.

Υπάρχει και μια μερίδα πολιτών στη συνείδηση των οποίων κυρίαρχη θέση έχουν οι πνευματικές αναζητήσεις. Τους ενδιαφέρουν η σχέση με τον Θεό, η ευημερία του συνόλου, η βοήθεια στον συνάνθρωπο, η υπηρεσία στην πατρίδα, η συναισθηματική πληρότητα, η ψυχική γαλήνη.

Ολοι, ανάλογα με την ποιότητα του χαρακτήρα τους και τις προτεραιότητές τους, αναζητούν πρότυπα, ανθρώπους που έχουν διακριθεί σε έναν τομέα, για να ακολουθήσουν. Ο Γεώργιος Γρίβας, ο θρυλικός «Διγενής» του αντιαποικιακού, εθνοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, αποτελεί πρότυπο πολεμικής αρετής και υπηρεσίας στο έθνος. Ποτέ δεν διάλεξε τον εύκολο δρόμο, δεν λύγισε, δεν δίστασε να αναμετρηθεί με θεωρητικά ανίκητους αντιπάλους.

Ηταν μια προσωπικότητα αντάξια της πατρίδος μας. Η ζωή του, το έργο του, η γενναιότητα, οι μάχες και η ευφυΐα του τον τοποθετούν στο πάνθεον των ηρώων. Αύριο η «κυριακάτικη δημοκρατία», στην πλήρη έκδοσή της, θα συνοδεύεται από τη βιογραφία του Γεώργιου Γρίβα. Το βιβλίο τιτλοφορείται «Στρατηγός Γεώργιος Γρίβας – Διγενής, ο αρχηγός της ΕΟΚΑ».

Ο συγγραφέας του έργου, ο κ. Σπύρος Δημητρίου, σε αυτή την εξαιρετική βιογραφία, που διατίθεται σε πρώτη κυκλοφορία μαζί με την εφημερίδα μας, παραθέτει στοιχεία για τη ζωή, τους εθνικούς αγώνες και τις απόψεις του αείμνηστου ηγέτη της ΕΟΚΑ που δεν έχουν δει ξανά το φως της δημοσιότητας.

Ο αναγνώστης, ανατρέχοντας στις σελίδες του βιβλίου, θα διαπιστώσει ότι ο Γεώργιος Γρίβας είναι ένα πρότυπο πολεμιστή που έρχεται από το μακρινό ελληνικό παρελθόν και θα συνεχίσει να επηρεάζει τους Ελληνες μέχρι το απώτερο μέλλον.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα