Τέλεια συνταγή της συμφοράς

Η κυβέρνηση, καθότι δεν έχει να παρουσιάσει απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα, ανακοινώνει προθέσεις. Οι μεγαλόστομες διακηρύξεις και οι σχεδιασμοί του οικονομικού επιτελείου δεν στοχεύουν να «ικανοποιήσουν» το ελληνικό ακροατήριο – κάτι τέτοιο είναι αδύνατον σε μια χώρα καθημαγμένη, ανελεύθερη και παραδομένη στον τυφώνα της κρίσης.

Οι «τεχνοκράτες» του υπουργείου Οικονομικών επιδιώκουν, κυρίως, να πείσουν τους ξένους, τους δανειστές. Αυτό είναι το κίνητρο πίσω από τα τρομοκρατικού τύπου πυροτεχνήματα για βροχή κατασχέσεων, ολικούς ελέγχους, κάθετες και οριζόντιες διασταυρώσεις ακινήτων, τιμαλφών, εισοδημάτων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων. Η επιθυμία της πανικόβλητης κυβέρνησης είναι να περιληφθούν στις στατιστικές της συμφοράς τα έσοδα που θα έχει το Ελληνικό Δημόσιο από την πάταξη της φοροδιαφυγής. Και αυτός ο στόχος είναι ανέφικτος, μια και είθισται να λαμβάνονται υπ’ όψιν αληθινά ποσά και όχι οι ονειροφαντασίες των υπουργών, που αθροίζουν χρήματα τα οποία δεν έχουν απλά επειδή δεν τους… βγαίνουν τα νούμερα.

Το αποτέλεσμα του πανικού της κυβέρνησης είναι να πιέζεται και να πανικοβάλλεται και η κοινωνία, η οποία δέχεται σε καθημερινή βάση τα πυρά της εκδικητικής μανίας των ξένων επικυριάρχων, αλλά και τα σκάγια της ασχετοσύνης όσων διαχειρίζονται τις κοινές υποθέσεις.

Εγραφε σχετικά η «δημοκρατία»: «Κράτος τρομοκράτης για όσους χρωστούν. Στο στόχαστρο ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο (κυρίως των τριών πρώτων μηνών του 2017). Αρχίζουν πάνω από 200.000 έλεγχοι φορολογουμένων, με στόχο να γεμίσουν τα άδεια ταμεία με 50 δισ.»

Το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση στους πολίτες είναι ότι θα κάνει ένα περιποιημένο πογκρόμ εναντίον όλων! Θα καταστήσει «παρανόμους» όλους όσοι βρεθούν στο στόχαστρό της και, με τη χρήση των άθλιων μνημονιακών νόμων, θα κατασχέσει το βιός τους. Θα γίνει, δηλαδή, κανονικό πλιάτσικο.

Η φυσιολογική αντίδραση όποιων νιώθουν ότι βρίσκονται στο στόχαστρο μιας αδίστακτης κρατικής μηχανής είναι να ρευστοποιήσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν και να εγκαταλείψουν τη χώρα. Τίποτα λιγότερο. Η πατρίδα μας έχει καταντήσει κολαστήριο και το όνειρο των «κρατουμένων» είναι η απόδραση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα