Οι αποτυχημένοι αλληλοσυγχαίρονται

Ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος σήμερα παρέδωσαν μαθήματα προς όλους όσοι παρακολούθησαν τη συνέντευξη Τύπου, η οποία δόθηκε για το θέμα της περιβαλλοντικής καταστροφής στον Σαρωνικό. Τα μαθήματα αυτά δεν δόθηκαν άνευ αντιτίμου δωρεάν. Σπάνια οι διδαχές από πράξεις και παραλείψεις πολιτικών είναι συμφέρουσες. Τα «δίδακτρα» πληρώνουν το κράτος, οι πολίτες και το περιβάλλον, ενώ η χρέωση είναι εξαιρετικά υψηλή και σχεδόν πάντα ασύμφορη.

Τα περιεχόμενα του μαθήματος που παρέδωσαν οι κ. Κουρουμπλής και Φάμελλος είναι η πολιτική ανευθυνότητα, η προσκόλληση στην καρέκλα και η απόπειρα παραπλάνησης των πολιτών για ένα θέμα στο οποίο τα έκαναν μαντάρα, η αποτυχία τους είναι πρόδηλη και όζουσα και εκείνοι, αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αλληλοσυγχαίρονται!

Στη συνέντευξη Τύπου αυτοί οι δύο υποτιθέμενοι υπηρέτες του λαού και προστάτες του δημόσιου συμφέροντος απέφυγαν συστηματικά να τοποθετηθούν για τις ευθύνες, τις αβλεψίες, την ολιγωρία και την εγκληματική αμέλεια των κρατικών λειτουργών (με πρώτους και χειρότερους τους ιδίους τους εμπλεκόμενους υπουργούς) και αερολογούσαν για το πόσο φταίνε για τη συμφορά οι συγκυρίες ή τα θαλάσσια… ρεύματα, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Κουρουμπλής.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων απίθανων, ο κ. Κουρουμπλής είπε: «Μας λένε ότι καθυστερήσαμε. Τα στοιχεία υπάρχουν. Ας μας πουν πώς καθυστερήσαμε. Οταν θα έρθει ο εισαγγελέας και θα εξετάσει τα στοιχεία, ελπίζω αυτοί που μας κατηγορούν να ζητήσουν συγγνώμη. […] Διερωτηθήκαμε, όταν μπήκαν τα φράγματα, πώς μπορεί να έγινε η διαρροή. Και μας είπαν ότι το μαζούτ, το οποίο βρισκόταν στο πλοίο, μπορεί να κατέβηκε προς τα κάτω λόγω του κρύου και των ρευμάτων στην περιοχή».

Οι άνθρωποι, αν πιστεύουν όσα λένε, είναι ανίδεοι και διά τούτο επικίνδυνοι. Αν δεν τα πιστεύουν αλλά κοροϊδεύουν τους Ελληνες την ώρα της συμφοράς είναι διπλά επικίνδυνοι και επιβλαβείς για την πατρίδα.

Ο Σαρωνικός στις ημέρες της υπουργίας τους μαύρισε, βρόμισε, ψυχορραγεί και εκείνοι δεν έχουν το ανάστημα να παραδεχτούν το αυτονόητο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα