Είναι σύμμαχοι οι Ρώσοι;

Η «δημοκρατία» είναι το πρώτο και το μόνο μέσο ενημέρωσης στην Ελλάδα που έχει εκθέσει την ανεξέλεγκτη -και άκρως επικίνδυνη για τον ίδιο, τη χώρα του, την περιοχή και τον κόσμο ολόκληρο- μεγαλομανία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η εφημερίδα μας έχει εξηγήσει στους αναγνώστες πώς και γιατί η Τουρκία εξελίσσεται σε μια ισλαμική εκδοχή της Βόρειας Κορέας και όλες οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις που παρετίθεντο στην αρθρογραφία μας, δυστυχώς, επιβεβαιώνονται από τα γεγονότα.

Η εξέλιξη της κατάστασης δεν βελτιώνεται. Αντίθετα, επιδεινώνεται ραγδαία. Ο Ερντογάν επισπεύδει το πυρηνικό πρόγραμμά του και έχει ήδη δρομολογήσει την κατασκευή αντιδραστήρων σε περιοχή που είναι γνωστή για τους σεισμούς που παράγουν τα ιδιαιτέρως ενεργά ρήγματά της.

Σύμμαχος του Ερντογάν και συνεταίρος του στην κατασκευή αντιδραστήρων είναι η Ρωσία, η οποία αναδεικνύεται σε βασικό πάροχο τεχνογνωσίας και στρατιωτικών εξοπλισμών της Τουρκίας.

Η εφημερίδα μας έγραψε σχετικά: «Ο Ερντογάν βάζει μπρος για τον πυρηνικό εφιάλτη […] Αρχισαν τα έργα που θα εγκαταστήσουν τους ισχύος 4.800 μεγαβάτ πυρηνικούς αντιδραστήρες στο ιδιαίτερα σεισμογενές έδαφος του Ακούγιου, στο νότιο τμήμα της γειτονικής χώρας. Ο Αλεξέι Λιχατσόφ, διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής κρατικής εταιρίας Rosatom, ανακοίνωσε ότι οι πρώτες γενικές κατασκευαστικές εργασίες ήδη άρχισαν, ενώ δήλωσε πως η εταιρία του ελπίζει να πάρει την άδεια για την κατασκευή του σταθμού έως το τέλος του χρόνου».

Είναι προφανές ότι η καιροσκοπική συμπεριφορά της… ομοδόξου Ρωσίας ακυρώνει εν τοις πράγμασι όλη την κενή περιεχομένου ρητορική περί των «ορθόδοξων Ρώσων που θέτουν την πίστη πάνω από οποιοδήποτε άλλο συμφέρον και γι’ αυτό θα αποκαταστήσουν κάποια στιγμή την τάξη στην περιοχή βάζοντας τους Τούρκους στη… θέση τους».

Οι ρωσοτουρκικές συμφωνίες για τους S-400 και τους αντιδραστήρες στο Ακούγιου αλλά και οι ρωσικοί ελιγμοί στο θέμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποδεικνύουν πάλι το αυταπόδεικτο. Τα κράτη έχουν μόνο συμφέροντα. Οχι ιδεολογίες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα