Η δημοκρατία σαν εργαλείο εξουσίας!

Ο,τι πεθαίνει απομακρύνεται από τη ζώσα πραγματικότητα. Το ποτάμι του περάσματος του χρόνου το αποσαθρώνει. Η μνήμη, το σχήμα και το νόημα αυτού που έφυγε από τη ζωή ξεθωριάζουν. Ο,τι δεν επηρεάζει το γίγνεσθαι γίνεται απλός τύπος. Το σώμα αδειάζει και μετατρέπεται σε κέλυφος. Το βίωμα υποβιβάζεται σε φολκλόρ αναπαράσταση. Η χαρά της συμμετοχής εκφυλίζεται σε αγχωμένη διεκπεραίωση μιας αγγαρείας. Το κάλλος της απλότητας διαλύεται μέσα στο κιτς της ανέμπνευστης απόπειρας αντιγραφής.

Αυτή την εξέλιξη προωθούν ορισμένοι για την ίδια τη δημοκρατία μας, για τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Αποφάσισαν ότι η ψήφος των βουλευτών δεν έχει καμία αξία ως έκφραση της ελεύθερης βούλησής τους. Χρησιμεύει μόνο σαν εργαλείο για την απόκτηση της εξουσίας. Δηλαδή, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ θα ψηφίζουν «όχι» στα νομοσχέδια που δεν θα ψηφίζουν οι ΑΝ.ΕΛ. για να προκαλέσουν ρήγμα στην κυβερνητική πλειοψηφία. Αν συμφωνούν ή όχι οι εκλεγμένοι βουλευτές με αυτή την κατάντια; Και ποιος νοιάζεται για τους θεσμούς όταν το «έπαθλο» είναι η καρέκλα;

Η «δημοκρατία» έγραψε σχετικά: «Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι αποφάσισαν να το ρίξουν στον πολιτικό ακτιβισμό, με αφορμή κατάθεση της τροπολογίας (αποσύρθηκε τελικά και για την «αναγνώριση της Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης»), επιλέγοντας την τακτική να μην ψηφίζουν νομοσχέδια, εάν δεν τα ψηφίζουν οι ΑΝ.ΕΛ. Με τον τρόπο αυτόν υπονομεύουν ακόμη και την ουσία του κοινοβουλευτισμού, ενώ τους φέρνουν σε αντίθεση με την κοινή λογική, καθώς θα ζητούν από τους βουλευτές τους να μην ψηφίζουν και νομοσχέδια ή τροπολογίες που είναι υπέρ κοινωνικών ομάδων, με το επιχείρημα ότι δεν θέλουν να στηρίζουν την κυβέρνηση».

Δυστυχώς, αντί αυτή η ανήκουστη απόφαση να τύχει ομόθυμης καταδίκης από τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις, τον πνευματικό κόσμο και τα ΜΜΕ από αρκετούς χαιρετίζεται ως μια «έξυπνη» κίνηση!

Ενα από τα ΜΜΕ που φόρεσε το… κασκόλ της σκοπιμότητας σε βάρος της ουσίας της δημοκρατικής λειτουργίας είναι η εφημερίδα «Τα Νέα». Είναι στ’ αλήθεια μια αξιοθρήνητη επιλογή, που κάποια στιγμή θα πληρώσουμε πολύ ακριβά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα