Η αγέραστη λάμψη της αρχαίας Ελλάδας

Μόνο τα νέα από τον αρχαίο κόσμο είναι καλά για τη σύγχρονη Ελλάδα. Η Γη ολόκληρη, εντός και εκτός συνόρων της επικράτειας της χώρας μας, σε τακτά χρονικά διαστήματα παραδίδει στην ανθρωπότητα ντοκουμέντα για το μεγαλείο του Ελληνισμού και την αγέραστη λάμψη του πολιτισμού και της Ιστορίας μας.

Σχετική με τα παραπάνω είναι η είδηση που μεταδίδεται από όλα τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων αναφορικά με μια πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος το 331 π.Χ. και η οποία ανακαλύφθηκε πρόσφατα από αρχαιολόγους στο Ιράκ. Ο εντοπισμός της πόλης, που θεωρείται χαμένη εδώ και τουλάχιστον δύο χιλιετίες, κατέστη εφικτός όταν δόθηκαν στη δημοσιότητα απόρρητες δορυφορικές φωτογραφίες της CIA από τη δεκαετία του 1960, που κέντρισαν το ενδιαφέρον των αρχαιολόγων.

Φυσικά, η αίγλη και το άφθαστο ύψος στο οποίο έφτασε ο πολιτισμός της αρχαίας Ελλάδος δεν είναι μια σύμπτωση, ένα ανερμήνευτο φαινόμενο, μια παραξενιά της τύχης που συνέβη άπαξ και δεν μπορεί να επαναληφθεί. Αυτό που έκανε τους προγόνους μας να διαφέρουν, αυτό που πρόσφερε τη βάση για να οικοδομηθεί ο ελληνικός κόσμος είναι το αξιακό σύστημα που ασπάστηκαν, το σύνολο των ιδεών που υπηρέτησαν οι αρχαίοι Ελληνες και μετέδωσαν μέσω των αποικιών στους μη ελληνικούς πληθυσμούς. Δίχως ιδέες, πίστη, αξίες, νόμους γραπτούς και άγραφους αλλά και θεσμούς δεν δημιουργείται κάτι ανθεκτικό στον χρόνο.

Τα ατού του παρελθόντος αναδεικνύουν το σημερινό πρόβλημα, το μεγάλο έλλειμμα πνευματικής και ηθικής συγκρότησης της ηγεσίας που ταλανίζει το έθνος. Η σύγχρονη Ελλάδα δυναστεύεται από ανθρώπους δίχως ελληνικότητα στο πνεύμα τους. Χαμερπείς, βαρβαρίζοντες, δουλοπρεπείς στους ξένους και εχθρικούς στον λαό, ασεβείς και απίστους, χυδαίους υλιστές, ατομιστές, καιροσκόπους και συστηματικούς ψεύτες που αντιμετωπίζουν τη χώρα σαν λάφυρο και εμπορεύσιμο προϊόν. Τον Ελληνισμό τον θυμούνται μόνο στις επετείους και σε περιστάσεις που προσφέρονται για ανέξοδες δημοκοπίες.

Ο Μέγας Αλέξανδρος ίδρυε πόλεις και εκπολίτιζε την Ανατολή. Οι ελληνόφωνοι στέλνουν τους Ελληνες στην ξενιτιά και ιδρύουν χοτ σποτ για τους επήλυδες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα