Πανεπιστήμια δίχως βιβλία

Οι ωραίες λέξεις στην πατρίδα μας κοστίζουν πολλά περισσότερα από την ομορφιά τους. Εχουν αληθινό κόστος, υλικό, το οποίο μπορεί να μετρηθεί σε χρήμα! Πολύ χρήμα, που ξοδεύεται χωρίς λόγο. Το αποτέλεσμα είναι κατώτερο των προσδοκιών των πολιτών, αλλά η πρόφαση είναι ηχηρή: το «κοινό καλό». Αυτή η εύηχη φράση πάντα έκρυβε πίσω της πολλές αθλιότητες και αντιλαϊκές πολιτικές…

Η «δωρεάν υγεία»
είναι πανάκριβη, αφού όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που η εμπιστοσύνη στο ΕΣΥ μπορεί να σου κοστίσει τη ζωή σου. Οσοι έχουν και μπορούν, λοιπόν, πληρώνουν αδρά και αγοράζουν υπηρεσίες υγείας εγκαίρως, προτού η κατάστασή τους φτάσει στο μη περαιτέρω.

Η «δωρεάν παιδεία»
είναι ανέκδοτο, αφού τα φροντιστήρια αρχίζουν από το δημοτικό σχολείο και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση η ενοικίαση γκαρσονιέρας και το κόστος ζωής (αν δεν περάσεις σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ της πόλης σου) μπορεί να είναι το ίδιο με το κόστος διαβίωσης και σπουδών στο εξωτερικό!

Τώρα,
τα «δωρεάν πανεπιστημιακά συγγράμματα» είναι πιθανό να κοστίσουν και αυτά στους σπουδαστές, αφού, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία», κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς βιβλία «εκατοντάδες χιλιάδες φοιτητές, καθώς οι εκδοτικοί οίκοι που ειδικεύονται στην επιμέλεια, την εκτύπωση και τη διανομή επιστημονικών συγγραμμάτων αποφάσισαν να αναστείλουν τη διανομή των βιβλίων, λόγω χρεών από το υπουργείο Παιδείας. Η Πολιτεία οφείλει πληρωμές προς τις επιχειρήσεις του κλάδου που χρονολογούνται από το εαρινό εξάμηνο του έτους 2015-2016. Συνολικά η οφειλή, σύμφωνα με εκτιμήσεις των εκδοτών, υπερβαίνει τα 80.000.000 ευρώ. […] Η μακρόχρονη καθυστέρηση αποπληρωμής των οφειλομένων από το υπουργείο Παιδείας οδηγεί στον οικονομικό αφανισμό περίπου 600-700 επιχειρήσεις, αλλά και μια παραγωγική αλυσίδα με ανελαστικά έξοδα και δαπάνες, υπαλλήλους, τυπογράφους, προμηθευτές, μεταφορείς, ενοίκια κ.λπ.».

Νοσοκομεία
χωρίς προσωπικό και υλικά, πανεπιστήμια ρημαδιά, δίχως βιβλία, όπου κυβερνούν οι αδίστακτες μαφίες των τραμπούκων, ένα κράτος αφημένο στην κακή του τύχη, που αδειάζει από πολίτες και γεμίζει με λαθρομετανάστες.

Και
η ειρωνεία του πράγματος: όλα αυτά κοστίζουν κάθε χρόνο περισσότερο στους φορολογουμένους!

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα