Μαζέψτε τώρα τα τάγματα εφόδου

Τα «τάγματα εφόδου» είτε είναι μαύρα είτε είναι κόκκινα δεν έχουν καμία διαφορά. Γι’ αυτό και είναι επικίνδυνη η τακτική του διαχωρισμού τους σε δήθεν… επαναστατικά και φασιστικά. Διότι πολύ απλά όταν σκάει το αβγό του φιδιού, δεν παίζει κανένα ρόλο εάν το φίδι που θα βγει από μέσα θα είναι κόκκινο ή μαύρο, μια και ο σκοπός του είναι ένας: Να επικρατήσει ο φασισμός απέναντι στο κράτος δικαίου.

Ενα κράτος δικαίου που ναι μεν έχει κενά και αδυναμίες, τις οποίες αυτή η εφημερίδα έχει επισημάνει και αναδείξει σε μια σειρά ζητημάτων, αλλά με κανέναν τρόπο, με οποιοδήποτε πρόσχημα και ιδεολόγημα δεν επιτρέπεται σε κανέναν να υποκαθιστά τις αρμοδιότητές του. Εάν αφήσουμε τα τάγματα εφόδου, τύπου Ρουβίκωνα, να υποκαθιστούν το κράτος και τους θεσμούς, τότε η κοινωνία θα μετατραπεί σε ζούγκλα και η αυτοδικία θα εφαρμόζεται σε όλα τα επίπεδα.

Οπως έχει δείξει διαχρονικά η Ιστορία, όταν επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας, ο μεγάλος χαμένος είναι ο πολίτης. Και μάλιστα ο αδύναμος πολίτης. Εκείνος που ούτε μπράβους μπορεί να έχει να τον φυλάνε, ώστε να είναι ασφαλής, ούτε λεφτά και εξουσία για να επιβάλλει τις δικές του θέσεις και απόψεις. Γι’ αυτό είναι να απορεί κανείς με την ανοχή που επιδεικνύει η κυβέρνηση σε αυτά τα φαινόμενα, που υποκαθιστούν τη Δικαιοσύνη και τους νόμους και στήνουν «λαϊκά δικαστήρια» τον 21ο αιώνα. Διότι δεν γνωρίζουμε εάν ο συγκεκριμένος ιατρός έπαιρνε ή όχι φακελάκι.

Εκείνο που γνωρίζουμε είναι ότι δεν μπορεί να τον δικάζουν. Και μπορεί ένα διάστημα τέτοια φαινόμενα να αντιμετωπίζονταν ως γραφικότητες περιθωριακών ομάδων, αλλά πλέον το πράγμα έχει ξεφύγει και αποκτά επικίνδυνες διαστάσεις.

Η Πολιτεία ούτε τα μάτια μπορεί να κλείνει ούτε να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της. Εδώ και τώρα οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάψει να… χαϊδεύει τέτοιες ομάδες, που με τσαμπουκά επιχειρούν να εφαρμόσουν το δικό τους δίκαιο. Νισάφι πια. Αλλο δημοκρατία και άλλο ασυδοσία και τρομοκρατία.

Ως εδώ. Σοβαρευτείτε, κύριοι της κυβέρνησης, προτού θρηνήσουμε θύματα. Βάλτε ένα τέλος στον εξευτελισμό του κράτους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα