ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Ο βασικότερος λόγος της αποτυχίας κάθε αριστερού κυβερνητικού εγχειρήματος είναι η άρνηση των φορέων της συγκεκριμένης ιδεολογίας να λειτουργήσουν με γνώμονα την πραγματικότητα. Απλά δεν δέχονται να αναγνωρίσουν τα ισχύοντα στην κοινωνία, στην οικονομία, στον πολιτισμό, στην πνευματική συγκρότηση των κοινωνιών και στον ρόλο των εθνών στην πολιτική.

Κινούνται με βάση έναν ιδεοληπτικό μπούσουλα, που είναι στον πυρήνα του εσφαλμένος και εξόφθαλμα πεπαλαιωμένος. Θεωρούν ότι η επιτυχία τους στην άσκηση του όχι και τόσο ευγενούς «σπορ» της προπαγάνδας (κάτι στο οποίο είναι δύσκολα ανταγωνίσιμοι) θα προκαλέσει αντίστοιχες επιτυχίες σε τομείς της κυβερνητικής πολιτικής. Ομως, η ζωή είναι πολλύ περισσότερα από προπαγάνδα. Γι’ αυτό βλέπουμε ότι στο πεδίο της καθημερινότητας κάθε κυβερνώσα Αριστερά ταυτίζεται με την έλλειψη πόρων και ελευθεριών, με τις σκιαμαχίες με κατασκευασμένους εχθρούς, με την επικράτηση του κλισέ και των στερεοτύπων έναντι του διαλόγου και της αντιπαράθεσης επιχειρημάτων και, φυσικά, με τις μεγάλες, ατέλειωτες και πάντοτε αχρείαστες ουρές.

Η ελληνική Αριστερά, που υποτίθεται ότι θα άλλαζε την Ευρώπη, δεν μπορεί να αλλάξει μέθοδο χρέωσης των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες της. Δεν μπόρεσε να μεταβεί ομαλά από την εποχή του χάρτινου εισιτηρίου στο ψηφιακό, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι πολίτες. Κι αυτό, συγκριτικά με άλλες αστοχίες της κυβέρνησης, είναι το μικρότερο κακό. Το μεγαλύτερο είναι εκείνο που μπορεί να διαλύσει τις κρατικές δομές, να απειλήσει την εθνική συνοχή και να θέσει σε δοκιμασία την εθνική ασφάλεια. Ο λόγος γίνεται για το μεταναστευτικό ζήτημα.

Ο μοιραίος υπουργός Μετανάστευσης Μουζάλας, όπως έγραψε η «δημοκρατία», με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προειδοποίησε για «νέα έκρηξη στο Προσφυγικό» και πρότεινε τη δημιουργία πλωτών hot spots στο Αιγαίο. Δηλαδή, με καθυστέρηση ετών, η οποία κόστισε στην πατρίδα, ο κ. Μουζάλας ανακαλύπτει την πραγματικότητα!

Δυστυχώς, οι στερεοτυπικές εκφράσεις των ιδεοληπτικών της Αριστεράς, που χρησίμευσαν σε αυτήν τόσο ώστε να κατακτήσει την εξουσία, έφεραν τη χώρα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Και η όψιμη επίδειξη υπευθυνότητας δεν επουλώνει τις ορθάνοιχτες πληγές…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα