Η βούληση για δύναμη

Η Ελλάδα αυτή την περίοδο βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αλλά είναι αποφασισμένη να ζήσει και θα ζήσει. Ο ασφυκτικός οικονομικός έλεγχος, η ύφεση, η ανεργία, η ανασφάλεια και η έλλειψη ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο είναι υπαρκτά φαινόμενα και καταστάσεις, αλλά δεν είναι πρωτόγνωρα.

Ο Ελληνισμός έχει περάσει τέτοια και χειρότερα και έχει επανακάμψει. Πολλές φορές έχουν προσπαθήσει οι δήθεν φίλοι και οι απροκάλυπτοι εχθροί να μας θέσουν στο περιθώριο. Απέτυχαν. Αυτό συμβαίνει γιατί ο πολιτισμός μας έχει περιεχόμενο, ο λαός έχει επίγνωση της διαχρονικής ισχύος του ιστορικού φορτίου που κουβαλά στους ώμους του και διότι έχουν μιλήσει την κατάλληλη στιγμή με τον κατάλληλο τρόπο οι εμπροσθοφυλακές του Γένους: ο λαός, η Εκκλησία, ο Στρατός, η αληθινή εθνική διανόηση.

Τώρα που το παγκόσμιο σκηνικό χαρακτηρίζεται από μια πρωτοφανή αναδιάταξη των δυνάμεων, οι καιροί είναι επικίνδυνοι αλλά και γεμάτοι ευκαιρίες. Η Τουρκία, όπως αυτή εκφράζεται από το καθεστώς Ερντογάν, αισθάνεται από τη μια ισχυροποιημένη και από την άλλη ότι έχει οδηγηθεί στα «σχοινιά» του γεωπολιτικού ρινγκ – γι’ αυτό και αποπειράται να ισχυροποιήσει τη λυκοφιλία της με τη Ρωσία.

Οι υπερπτήσεις τουρκικών ελικοπτέρων πάνω από τα Ιμια και η έντονη αντίδρασή της στην κοινή άσκηση βατραχανθρώπων Ελλάδας και Αιγύπτου είναι, αφενός, ανέξοδα νταηλίκια που πραγματοποιούνται για να «ζυγιστούν» τα όρια ανοχής της Ελλάδας, αλλά συνιστούν και μια δήλωση προθέσεως από την πλευρά των Τούρκων.

Για πολλοστή φορά η γείτων διαμηνύει και προς εμάς αλλά και προς τη διεθνή κοινότητα ότι το Αιγαίο «δεν είναι μια ελληνική λίμνη» και ότι εκείνη νομιμοποιείται -κυρίως λόγω της ισχύος της- να αξιώνει μερίδιο κυριαρχίας και μερτικό από τα κέρδη της εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου που πιθανότατα βρίσκεται στο υπέδαφος των θαλασσών μας.

Ταυτόχρονα, ένα ενεργούμενο της Αγκυρας, η Αλβανία, προβαίνει σε κατεδαφίσεις οικιών των μειονοτικών Ελλήνων, διεκδικεί τις περιουσίες των Τσάμηδων, των εκδιωχθέντων από την Ελλάδα συνεργατών των ναζί, και διαρκώς εκδηλώνεται αρνητικά απέναντι στη χώρα μας. Αυτό το κράτος, παρόλο που ουσιαστικά διοικείται (όπως κατήγγειλε ο Ντόναλντ Λου, ο Αμερικανός πρεσβευτής στα Τίρανα) από τη μαφία και δεν διαθέτει αεροπορία και ναυτικό, δεν θα διστάσει να κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά που θα μπορέσει στα εθνικά συμφέροντά μας.

Καλό είναι να γνωρίζουν και η Τουρκία και η Αλβανία ότι η Ελλάδα διαθέτει πολλούς άσους στο μανίκι της. Οι σημαντικότεροι είναι ο καρτερικός αλλά ευρηματικός, ευφυής και ακατάβλητος λαός της και οι πάντοτε αξιόμαχες και ισχυρές Ενοπλες Δυνάμεις της. Η βούληση για δύναμη δεν μας έχει εγκαταλείψει.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα