Από τον Σιούφα στον Ευκλείδη

Σε όλες τις κοινωνίες, τα κράτη, τις φυλές υπάρχουν νόμοι που είναι εν ισχύ, αλλά η εφαρμογή τους μπορεί να καταστήσει τον «χρήστη» των διατάξεών τους ανήθικο! Αυτό δεν είναι οξύμωρο σχήμα, αλλά καθημερινότητα, σε όλες τις εποχές και σε όλους τους πολιτισμούς. Για παράδειγμα, είναι νόμιμο να ξεσπιτώνει ιδιοκτήτης ακινήτου τη χήρα ενοικιάστρια και τα ανήλικα παιδιά της επειδή δεν πλήρωσε το ενοίκιο. Ομως αν το αποτολμήσει, θα προκαλέσει την οργή των υπόλοιπων πολιτών. Αυτή η οργή μπορεί να είναι βουβή, αλλά ακόμα κι αυτή κάποια στιγμή θα γίνει αντιληπτή και… χειροπιαστή!

Αλλωστε, στο θέατρο και στην έβδομη τέχνη η ανηθικότητα της εφαρμογής σκληρών νόμων σε ανίσχυρους ανθρώπους (κυρίως για ζητήματα οφειλών) είναι ένα πολύ συχνά εφαρμοζόμενο «τρικ» δημιουργίας δραματικής ατμόσφαιρας.

Νόμιμο και ανήθικο είναι η πολιτική τάξη της χώρας που την έχουν λεηλατήσει και καταστρέψει να βάζει μπροστινούς «εισπράκτορες» για να ρουφήξουν το ελάχιστο αίμα που έχει απομείνει στις φλέβες της οικονομίας, δηλαδή τα τελευταία ψίχουλα των Ελλήνων που από νοικοκύρηδες κατάντησαν οφειλέτες και παραβάτες του νόμου!

Νόμιμο και ανήθικο είναι να στέλνονται χιλιάδες οικογένειες σε προηγούμενους αιώνες και να υποχρεώνονται να ζουν δίχως ηλεκτρικό ρεύμα επειδή, λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών, η ΔΕΗ τούς διέκοψε την παροχή.

Νόμιμο και ανήθικο είναι να ανατίθεται η είσπραξη των οφειλών στη ΔΕΗ, που ανέρχονται στα 2,5 δισ. ευρώ, σε εισπρακτικές εταιρίες, με επικεφαλής την Qualco του Ορέστη Τσακαλώτου, εξαδέλφου του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου!

Οταν είχε διαπιστωθεί ότι οι γιοι του Δημήτρη Σιούφα, πρώην υπουργού και πρώην προέδρου της Βουλής, είχαν εισπρακτική εταιρία και ασχολούνταν με αυτό το απωθητικό (για την κοινωνία) αντικείμενο, δικαίως αρκετά ΜΜΕ και δημοσιολογούντες άσκησαν σφοδρή κριτική σε βάρος και του κ. Σιούφα αλλά και των γιων του – για λόγους που είναι προφανείς.

Και τώρα η περίπτωση του κ. Τσακαλώτου είναι απελπιστικά όμοια και εξίσου κατακριτέα. Είναι και νόμιμη και ανήθικη!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα