Η Ν.Δ. ΕΧΕΙ ΑΛΛΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ

Κανείς -και σίγουρα όχι εμείς- δεν θα διαφωνούσε με τον θεσμικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που είναι να ελέγχει και να στηλιτεύει τα κακώς κείμενα της εκάστοτε κυβέρνησης. Και, δόξα σοι ο Θεός, υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρόν για τη Νέα Δημοκρατία σε αυτό το επίπεδο.

Από αυτό το σημείο, όμως, στο να σύρεται η Νέα Δημοκρατία πίσω από ένα μιντιακό περιβάλλον, και όχι μόνο, που για τους δικούς του λόγους θέλει να καθορίσει συγκεκριμένη ατζέντα, είναι τραγικό λάθος. Το ερώτημα είναι ποιος παγιδεύει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον εκθέτει σε επιλογές που δεν του… βγαίνουν πολιτικά, κάνοντας ζημιά και στην παράταξη και στην πατρίδα.

Επί 15 ημέρες η αξιωματική αντιπολίτευση προετοίμαζε τη «μητέρα των μαχών», προετοιμάζοντας τους πολίτες για μια αποκάλυψη που θα έφερνε τα πάνω κάτω και θα άλλαζε το σκηνικό. Αντί γι’ αυτό είδαμε έναν αρχηγό να κάνει σύνοψη των δημοσιευμάτων που προηγήθηκαν, διανθισμένη με φραστικές κορόνες. Ούτε Black Monday υπήρξε ούτε D-DAY. Ο θησαυρός αποδείχτηκε άνθρακες, επιβεβαιώνοντας όσους κατηγορούν το περιβάλλον του προέδρου της Ν.Δ. ως τοξικό και πως το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να παίζει τα δικά του παιχνίδια, πίσω από την πλάτη του.

Οσα, όμως, ακούστηκαν στη Βουλή έκαναν κακό και στη χώρα. Οταν βγαίνουν φόρα παρτίδα απόρρητα έγγραφα (από όλες τις πλευρές) και διάλογοι για τους τρόπους που η Ελλάδα σχετίζεται με άλλες χώρες, και μάλιστα σε ζωντανή σύνδεση, τότε μόνο κακό γίνεται στην πατρίδα.

Οι γείτονες που παρακολουθούσαν το «ξεμπρόστιασμα» του Ελληνικού Στρατού και του υπουργείου Εξωτερικών θα τρίβουν τα χέρια τους. Ποιος θα εμπιστευτεί μια κυβέρνηση και μια χώρα που βγάζουν στον… αέρα διαπραγματεύσεις και πρόσωπα, που κανείς δεν πρέπει να ξέρει; Γι’ αυτό λέμε ότι η κίνηση της Ν.Δ. ήταν διπλό λάθος σε δύο επίπεδα: τόσο σε κομματικό όσο και σε εθνικό. Δεν της ταιριάζει. Διότι πάντα αυτή η παράταξη έχει κινηθεί με αρχές και υπευθυνότητα, που αποτελούν εξάλλου τον πυρήνα της ιδεολογίας της και του καταστατικού χάρτη της. Και αυτό οφείλουν να μην το ξεχνούν τόσο οι εκάστοτε αρχηγοί της όσο και τα… περιβάλλοντά τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα