ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ

Στην ιστοριογραφία υπάρχουν δύο μεγάλες σχολές: εκείνη που θεωρεί ότι τα μεγάλα και τα μικρά γεγονότα τα γράφουν οι δομές και τα υπογράφουν οι ηγέτες και εκείνη που θεωρεί ότι οι δομές και οι μάζες δεν γράφουν Ιστορία, αλλά απλά υπογράφουν τις αποφάσεις των μεγάλων προσωπικοτήτων.

Οποια από τις δύο σχολές κι αν έχει το περισσότερο δίκιο (κάτι που, πιθανότατα, δεν πρόκειται να μάθουμε) δεν έχει τόση σημασία όση έχουν η κατά το δυνατόν πληρέστερη και απροκατάληπτη προσέγγιση των πραγματικών περιστατικών και η συστηματική αναζήτηση των κινήτρων, που οδήγησαν κάθε ηγέτη να λάβει τη μία ή την άλλη απόφαση.

Η εφημερίδα μας φροντίζει με την αρθρογραφία αλλά και τα βιβλία, τα ένθετα και το οπτικοακουστικό υλικό που συνοδεύουν τα φύλλα της να συμβάλλει στην προσέγγιση της ιστορικής αλήθειας και να μην προσφέρει ακόμα ένα εγκώμιο ή λίβελλο προς μία σημαντική προσωπικότητα.

Η προσφορά της πλήρους έκδοσης της «κυριακάτικης δημοκρατίας» θα είναι ένα βιβλίο για τον λίαν αμφιλεγόμενο ηγέτη του ΚΚΕ, τον Νίκο Ζαχαριάδη, τον άνθρωπο ο οποίος έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην έναρξη της κομμουνιστικής ανταρσίας και της ανθρωποσφαγής, που στέρησε την πατρίδα μας από δεκάδες χιλιάδες παιδιά της.

Το βιβλίο έγραψε ο Χρήστος Π. Κοσσιώρης. Τιτλοφορείται «Νίκος Ζαχαριάδης. Το σκληρό πρόσωπο της Αριστεράς». Εκεί εξηγούνται οι αποφάσεις του Ζαχαριάδη, τα κίνητρά του, οι συνεννοήσεις του με το εσωτερικό και το εξωτερικό και φωτίζεται το ρυπαρό εσωτερικό του ΚΚΕ, του κόμματος που ήθελε να μετατρέψει την Ελλάδα σε κρίκο της σοβιετικής, σκουριασμένης αλυσίδας, που κόντεψε να στραγγαλίσει ολόκληρο τον πλανήτη.

Τα «αντάρτικα» του ΚΚΕ, του οποίου ηγήθηκε ο Ζαχαριάδης, γκρέμισαν την Ελλάδα στο βάραθρο μιας διαρκούς πολιτικής κρίσης. Η προδοσία των κομμουνιστών στέρησε το έθνος από την ευκαιρία να καθίσει στο τραπέζι των νικητών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και επιδείνωσε τις συνέπειες της τετράχρονης κατοχής από Γερμανούς, Ιταλούς και Βουλγάρους.

Μη χάσετε την πλήρη έκδοση της «κυριακάτικης δημοκρατίας» με το βιβλίο για τον Νίκο Ζαχαριάδη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα