Η φοροκαταιγίδα συνεχίζεται ακόμα

Τα μόνα που αυξάνονται στην Ελλάδα είναι τα προβλήματα και οι φόροι. Μάλιστα, δεν είναι λίγα τα προβλήματα που αυξάνονται ακριβώς επειδή οι φορολογικές υποχρεώσεις των Ελλήνων παίρνουν την ανιούσα.

Τώρα, στο εισπρακτικό σαφάρι της κυβέρνησης προστέθηκαν (μεταξύ άλλων) τα ακόλουθα όπλα: το τέλος διανυκτέρευσης, που θα επιβληθεί στις τουριστικές επιχειρήσεις, το «περιβαλλοντικό τέλος», που ήδη επιβάλλεται στις πλαστικές σακούλες στα εμπορικά καταστήματα, και οι αυξήσεις στα διόδια.

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι κανείς φόρος δεν προωθεί την περιβόητη ανάπτυξη (που ακόμα αναμένεται) ή το περιβάλλον. Αν η κυβέρνηση ήθελε, για παράδειγμα, να προστατεύσει το περιβάλλον, θα μπορούσε τα έσοδα από χαράτσι στις πλαστικές σακούλες να το διοχετεύει σε κάποια ελληνική ερευνητική ομάδα, η οποία θα ασχολούνταν με τον πολλά υποσχόμενο κλάδο των βιοδιασπώμενων πλαστικών. Ομως, τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και σχεδιασμοί θεωρούνται περιττές «καλλιγραφίες» για τους χαρατσοεισπράκτορες.

Κι εκείνοι που τάζουν καλύτερες μέρες διαρκώς αερολογούν και συνεχώς εφευρίσκουν νέες φορολογικές επιβαρύνσεις. Πέρασε ακριβώς ένας χρόνος από τότε που η «δημοκρατία», σε αυτή τη στήλη, σημείωνε τα εξής: «Ο βίος των πολιτών, ειδικά φέτος, θα θυμίσει ριάλιτι επιβίωσης εν μέσω φοροκαταιγίδας.

Από την πρώτη του έτους έχουν τεθεί σε ισχύ αυξήσεις σε σειρά έμμεσων φόρων, ενώ έχουν προστεθεί και νέοι! Η βενζίνη, ο καφές, τα τσιγάρα, η σταθερή τηλεφωνία και η πρόσβαση στο διαδίκτυο θα γίνουν ακόμα πιο δυσπρόσιτα για τους Ελληνες. Οσα θεωρούνταν μέχρι πρότινος αυτονόητα θα φαντάζουν πολυτέλειες.

Ενώ τα έσοδα των νοικοκυριών μειώνονται, οι αυξήσεις στη φορολόγηση προϊόντων και υπηρεσιών… καλπάζουν και οι πολίτες υποχρεώνονται να “ματώσουν” για μία επιπλέον φορά δίχως να τους προσφέρεται καμία εναλλακτική λύση πλην εκείνης της επιστροφής σε εποχές ανέχειας!»

Από τις 3 Ιανουαρίου 2017 έως τις 3 Ιανουαρίου 2018 το μόνο που έχει αλλάξει είναι ο ρυθμός της επιδείνωσης του οικονομικού περιβάλλοντος και της καθημερινότητας των πολιτών. Κατά τα λοιπά, όλα είναι αποκαρδιωτικά όμοια…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα