Η κατασκευή του μηδενός

Στην ελληνική κοινωνία, λόγω της πολυχιλιετούς συλλογικής πείρας και της ιδιοσυστασίας του Γένους μας, είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιβληθεί και να παγιωθεί καθεστώς ανελευθερίας, το οποίο θα υπηρετείται άνευ αντιλογίας από πνευματικά και συναισθηματικά «ευνουχισμένους» ανθρώπους. Αυτό δεν αποτρέπει εκείνους που επιδιώκουν τη διαγραφή της ελληνικής ιδιαιτερότητας από το πεδίο της ζώσας Ιστορίας να προσπαθούν να επιβάλλουν το καθεστώς που αναφέρθηκε προηγουμένως.

Η δράκα
των φιλόδοξων και πεισμόνων αποδομητών θεωρεί υποχρέωσή της να ισοπεδώσει όλα τα χαρακτηριστικά που κάνουν τη διαφορά και δύνανται να απειλήσουν την ολοκλήρωση του νεοταξικού εγχειρήματος. Στο όνομα της «ισότητος» επιχειρείται η ισοπέδωση.

Ενας
από τους εμπροσθοφύλακες της στρατιάς των γκρεμιστών είναι ο υπουργός Παιδείας Γαβρόγλου. Στα πολλά που έχει κάνει προς την κατεύθυνση της κοινωνικοπολιτικής ισοπέδωσης και του ελέγχου της σκέψης (ακόμα και των συναισθημάτων!) των νέων είναι και η ουσιαστική απαγόρευση, που λανσάρεται ως περιορισμός, των εκπαιδευτικών εκδρομών στο εξωτερικό για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Με επίσημη ανακοίνωσή του το υπουργείο, δηλαδή ο κ. Γαβρόγλου, εξηγεί ότι αυτό αποφασίστηκε γιατί «οι οικογένειες πολλών μαθητών και μαθητριών αδυνατούν να πληρώσουν τα έξοδα μιας εκδρομής εξωτερικού. Εξαιτίας αυτού η διοργάνωση τέτοιων εκδρομών βιώνεται τραυματικά από τα παιδιά που δεν μπορούν να συμμετάσχουν σ’ αυτές μαζί με την υπόλοιπη ομάδα των συμμαθητών/τριών τους».

Τέτοια
ανεκδιήγητη πρόφαση, που δεν μπορεί να γίνει πιστευτή από νοήμονες ανθρώπους, δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε καμία πολιτισμένη χώρα. Αν ο κ. Γαβρόγλου δεν ήθελε να φαίνονται οι ταξικές διαφορές στα σχολεία, θα επανέφερε τις ποδιές για να μη θλίβονται καθημερινά τα παιδιά συγκρίνοντας τα δικά τους ρούχα με τα… σινιέ των εχόντων οικονομικό προβάδισμα. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα του υπουργείου που μειώνει τις εμπειρίες και τις δυνατότητες όσων μπορούν, επειδή θα νιώσουν άσχημα κάποιοι που δεν δύνανται!

Δηλαδή, αντί να διευρύνουν τις ευκαιρίες των πολλών, καταστρέφουν τις δυνατότητες των λίγων!

Με βάση
τη «λογική» του κ. Γαβρόγλου θα πρέπει να μπουν στην προκρούστεια κλίνη οι ψηλοί γιατί στενοχωρούν τους κοντούς, οι δεξιοτέχνες στη μουσική επειδή θλίβονται οι φάλτσοι και οι άμουσοι κ.ο.κ. Ο κ. Γαβρόγλου δείχνει ότι δεν μεριμνά για την εκπαίδευση των Ελληνοπαίδων αλλά για την κατασκευή ολοστρόγγυλων μηδενικών, τα οποία θα στοιχίζονται πίσω από τις εξουσιαστικές μονάδες και θα αποτελούν μια ανθρωπόμαζα που θα επιβιώνει χωρίς να ζει αληθινά.

Η απόφαση
για τις εκδρομές στο εξωτερικό δεν είναι μια γραφική επίδειξη των ιδεοληψιών κάποιου αριστεριστή που απέκτησε εξουσία. Είναι ακόμη μια πράξη που οδηγεί το ελληνικό δράμα προς το τέλος του.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα